Een beurscrash in 2021

Beginners opgelet! Kijk uit met beleggen dit jaar. Wees alert en begin nu limieten voor jezelf te zetten, een beurscrash in 2021 of de komende jaren is onvermijdelijk.

De vaccinatie van inwoners is al begonnen en de overheid zal hoe dan ook de genomen stimulering moeten gaan afbouwen. De vraag is dan wat volgt, een beurscrash in 2021 of nog meer herstel

een beurscrash in 2021 of later

Inhoudsopgave

De beurzen gaan te hard omhoog 

Financiële beurzen zijn de afgelopen jaren keihard gestegen. De meerderheid heeft winst kunnen maken maar er zijn alsnog een aantal gevalletje die in verlies zitten. Vaak wanneer er een crash is gaat alles naar beneden, ook de zogenaamde safe havens! 

What goes up must come down! Bijna alles met name technologie aandelen en cryptocurrency zijn de afgelopen maanden keihard in prijs gestegen. Ben een voorstander van de nieuwe economie maar de prijzen die je voor sommige aandelen tegenwoordig moet betalen is te gek voor woorden. Naar de fundamentele wordt nauwelijks meer naar gekeken. Als het zo verder omhoog blijft gaan hou ik een deel van mij vermogen wel in cash.

De beurzen gaan te hard omhoog

Nee ik heb geen glazenbol en wil ook geen paniek saaien maar wanneer top beleggers waarschuwen over een mogelijke crash moet je wel even stil bij staan en jezelf afvragen waarom zij dat nu speculeren.

Kijk naar elk grafiek van de meest bekende aandelen ter wereld. Wat je ziet is een lood rechte lijn naar boven. Internet heeft beleggen voor iedereen toegankelijk gemaakt en brokers zoals Robinhood in Amerika hebben de particuliere belegger een duw in de rug gegeven. Iedereen belegt en de beurzen gaan hierdoor te hard omhoog. Ben een groot fan van Tesla maar de huidige koers doet mij teveel denken op een bubble. Heb je winst cash dan uit voordat het te laat is, met je winsten kan je altijd wwer instappen wanneer de koers zicht goed heeft gecorrigeerd.

Iedereen is tegenwoordig een daytrader of belegger 

Nog geen vijf jaar geleden vond de meerderheid beleggen in aandelen te riskant. Vrienden van mij wouden niets te maken hebben met beleggen en hun overtuigen doormiddel van alle voordelen leek een onmogelijke missie. Maar tegenwoordig is in 2020 iedereen een belegger of daytrader geworden. 

In de beurs crash van april 2020 ging mijn telefoon telkens om de minuut af. Dezelfde vrienden die een aantal jaren geleden niets met beleggen te maken wouden hebben vroegen mij nu om advies. Ze zagen dalende prijzen en vonden het nu blijkbaar een goed instap moment. En ja dat was het ook zeker maar hoelang dit feest zal duren is nog bij niemand bekend.

Mond op mond reclame en goedkopere technologie aandelen waarvan we weten dat ze het goed gaan doen in een wereld waar alles online moet gebeuren waren en zijn nog altijd in trek! Brokers konden alle nieuwe aanmeldingen niet aan en maanden later zijn er nog altijd bij sommige een wachtlijst. 

Ik vind het doodeng dat iedereen plots wilt gaan beleggen. De Nasdaq sneuvelt record achter record and nobody (behalve experts) seems to care! Mijn vrienden die 5 jaar geleden niets van beleggen af wouden weten noemen zichzelf nu allemaal een expert. Eerst was het tijd en geld verspilling maar nu tijdens de coronacrisis een goudmijn. Een beurscrash in 2021 of later is onvermijdelijk!

Technologie aandelen na de coronacrisis 

Ik weet het zelf niet meer, technologie aandelen doen het goed en sommige verdienen bakken met geld maar andere maken amper of geen winst en zijn ongelooflijk veel geld waard., snap jij het? Tech is de future en oud economie is dood. De coronacrisis heeft ons meer in technologie laten geloven maar wat gaat er gebeuren als we het niet meer over COVID-19 hebben. Gaan ze nog steeds keihard omhoog? 

Met elk nieuw nieuws over een vaccine zie ik technologie aandelen in het uitverkoop gaan! Oud economie is dan gelijk weer in trek! Tech aandelen zullen na de coronacrisis blijven stijgen met dank aan de nieuwe Robinhood traders en een leger aan bestaande uit nieuwe beginnende beleggers die niet naar de prijzen en fundamentele kijken. Enige wat ze willen doen is kopen, kopen en kopen.

Beginnende beleggers zorgen voor een beurscrash in 2021

De nieuwe experts zullen blijven beleggen! Al die gasten hebben nu aardig wat geld verdiend en voelen zichzelf on top of de world! Een paar procenten minder is voor hun geen probleem, volgende week stijgen de koersen toch wel weer. Buy the dip is het filosofie wat er tussen hen heerst. Mond op mond reclame over hoeveel geld ze al hebben verdiend zorgt voor een influx aan nieuwe onervaren beleggers.

een beurscrash in 2021 of een bullrun

Voor deze nieuwe belegger maakt de prijs niet meer uit, het gaat toch omhoog. De meer ervaren en zakelijke beleggers daarentegen beginnen nu al op de rem te trappen. Waarschuwingen van deze oude groep beleggers worden massaal negeert. Stilletjes verdwijnt het groot geld wel (tijdelijk) uit aandelen en het verlies zal in handen van de beginnende belegger blijven. 

De beginnende belegger pakt geen winst

Als nieuweling ben je geneigd om in posities te blijven zitten die verlies of winst hebben. De beginnende belegger pakt geen winst over zijn positie omdat het niet veel is of verlies heeft. 

De startkapitaal van de meeste newbies is niet hoog, vaak maar een paar duizend of honderd euro’s. Hun startkapitaal steken ze dan ook het liefst in de bekende aandelen die al op hun piek zitten. Tien of honderd euro winst is niet genoeg voor hen. ze denken dat ze net als de vorige laag beginnende beleggers(die op de juiste moment zijn ingestapt) bakken vol geld gaan verdienen.

De beginnende belegger die geen winst pakt of verlies neemt zal bij een beurscrash in 2021 of later zijn startkapitaal zien verdampen. Hij of zij zal pas verkopen wanneer die bijna alles heeft kwijtgeraakt. De hoop dat het na een week zal stijgen is de reden waarom ze in een dalende positie blijven zitten. Hoe weet ik dit? Was zelf ooit een beginnende belegger en wij maken continu dezelfde fouten. Wij denken dat wij als particulier de markt kunnen verslaan met ons magere startkapitaal. geduld hebben beginnende beleggers niet!

YouTube guru’s zorgen voor een bubbel

De generatie van YouTube guru’s stijgt hard! Adviezen over beleggen en investeringen zijn top zoekopdrachten in YouTube. Dit zorg ervoor dat de beginnende trader ook zijn ervaringen kan delen met een groot publiek. Bij het halen van 1000 volgers en 10000 views kan die zelf worden uitbetaald met advertentie inkomsten.

Iedereen weet inmiddels dat het hebben van een succesvol kanaal voor financiële vrijheid kan zorgen. De meeste Youtubers verdienen dan ook hun geld met YouTube en niet alleen met beleggen en daytraden. Inkomsten uit YouTube wordt belegd voor inkomsten uit dividend. Uiteraard is dit een uitstekende strategie voor meer financiële vrijheid.

De generatie van YouTube guru’s is hierdoor uit op meer views en niet goed kwalitatief informatie over beleggen. Dit doen ze door meer een entertainer te zijn dan een adviseur, de laatste mag officieel ook niet! Probleem hier is dat elk nieuweling gaat denken dat de wereld van beleggen één groot show is waar iedereen rijk van kan worden. De Mount Everest van prijsstijgingen mede mogelijk gemaakt door de beginnende belegger is te zien in elk grafiek en wordt massaal genegeerd! 

Niet elk youtuber die over beleggen en daytraden praat is slecht! Sommige geven veel bruikbare informatie en doen dit niet voor de show en inkomsten maar om serieus nieuwelingen te helpen in wat een moeilijke wereld is. Toen ik ben begonnen met beleggen waren de mogelijkheden tot het verkrijgen van informatie beperkt. YouTube kanalen over beleggen en traden waren nauwelijks verkrijgbaar, moest het doen met boeken over beleggen en traden.

Nieuwe beleggers maken altijd verlies

Zal nooit zeggen je moet niet beleggen maar kijk gewoon goed uit! Gebruik je gezonde verstand en wees altijd alert. Wie nu begint met aandelen kopen zal waarschijnlijk een duur prijs hiervoor moeten betalen. Nieuwe beleggers maken in het begin altijd verlies.

De afgelopen jaren zijn de prijzen van aandelen enorm gestegen. Door de huidige rente standen is beleggen tegenwoordig voor iedereen aantrekkelijk geworden.

De belegger die meer dan 5 jaar aandelen inkoopt heeft als die het goed heeft gedaan een dikke winst bij elkaar kunnen halen. De beginnende belegger daarin tegen zal de komende jaren de hoofdprijs moeten betalen. Nieuwelingen zullen hierdoor de komende jaar amper winst maken. Verlies voor een beginnende belegger is snel gebeurt, dit omdat veel van de gerenommeerde aandelen al op hun hoogste standen zitten.

Ga je beginnen met beleggen dan moet je bereid zijn de komende 5 jaren niet aan winst te denken. Onmogelijk is winst maken niet maar je kans op verlies is door de huidige prijzen heel hoog. 

Mijn mening over een beurscrash in 2021

Financiële effecten kunnen niet oneindig blijven stijgen, het feest houdt een keer op. Zal dat 2021 worden? Denk het niet! Elk jaar is er wel iets dat de financiële markten laat afschrikken, wat volgt is een correctie van 10 à 15 % met wat uitschieters die maar liefst 25% dalen. Een bear market is hier zeker niet ter sprake.

Zolang de rente standen zo laag blijven zullen aandelen blijven stijgen. YouTube guru’s en goedkope belegging platformen helpen ook mee aan maandelijks record standen op de beurs. Een volop crash met een bear market als gevolg is een 2021 niet reëel. Iedereen is op zoek naar rendement en het maakt voorlopig niet uit als bedrijven waarschijnlijk nooit winst zullen maken. Zolang de hype in stand blijft. 

Hou altijd cash opzak! een correctie van 15% à 20% komt jaarlijks voor. Buy the dip zou ik zeggen want zolang de rente standen zo laag blijven zullen aandelen blijven stijgen! Wees wel bewust met het feit dat je een duur prijs zal moeten betalen, ook met een correctie van 15%. Ben je tussen de 20 en 30 dan heb je tijd zat, wees niet bang voor verlies en gebruik jouw tijd om kennis op te bouwen. Vergelijk hier de beste brokers en vind er één die bij je past!

Full 1
Vergelijk de beste brokers!
waar wacht je nog op?
Full 1
Full 2
Full 2
Full 3
cursussen
tv kijken of iets met je toekomst doen?
Full 3
previous arrow
next arrow

Disclaimer:

Ik ben geen belegging guru of adviseur deel alleen mijn kennis en ervaring. Je bent ten allertijden zelf verantwoordelijk voor je financiële beslissingen. Doe altijd je eigen onderzoek en stap nooit blind in een positie. 

Wees bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggen en daytraden. Gebruik je CFD’s dan moet je rekening houden met het feit dat 70% geld verliest. Wees geen amateur maar verkrijg altijd eerst kennis en kunde en bedenk een strategie voordat je gaat traden. 

Oefen eerst voordat je gaat handelen met echt geld. Jij en jij alleen bent verantwoordelijk voor de beslissingen die worden gemaakt over, van, voor investeren.