De wereld verandert na Corona

Voor de mensen die ervan uit gaan dat de wereld verandert na corona, hou AUB hiermee op. Jullie maken de meerderheid woedend! Tja mag dat allemaal uiteraard niet zeggen. Ben een voorstander van veranderingen maar laten wij als beschaafde mensen niet allemaal in één keer assho… worden.

Wij moeten nu afstand van elkaar houden en onze dierbare die kwetsbaar zijn beschermen. Moeilijke tijden zijn het nu wel zeker en de meerderheid doet zijn best om alle regels van de overheid zo goed mogelijk na te leven. We doen ons best om alle ellende zo snel mogelijk achter ons te laten maar toch zijn er een aantal die vinden dat wij allemaal veranderen na corona.

Tegen hen zeg ik: Ga weer zodra alles open is weer lekker uiteten en op vakantie. In China houden ze al festivals maar onze geleerden vinden dat we binnen zullen blijven. De wereld veranderd na corona staat continu in de krantenkoppen.

de werled verand na de coroncrisis, is dat waar of niet

 

De wereld veranderd na corona!

Inhoudsopgave

Na Corona zijn we als mens verandert

Ben het zat om te horen dat de wereld gaat veranderen en hoe wij nu leven het nieuw normaal is. Totaal waanzin! Al die specialisten en professors die beweren het menselijk gedrag goed te kennen zijn waarschijnlijk zeer antisociaal ofwel assho…

Gaat hier om mensen die al voor de Corona een terug getrokken leven leidde en liever in een boek op een vrijdag induiken dan een kroeg of bioscoop. Hun hoor je nu schreeuwen dat het leven voor goed zal veranderen na corona. Jarenlang studie en bewijs is er niet! We werken nu thuis vinden het fijn en het blijft voor altijd zo. Discotheken en dansfestivals zijn verleden tijd.

coronan crisis zal ons veranderen zeggen de asholes

Stilletjes hoor je wel om je heen mensen klagen over het feit dat ze thuiswerken zat zijn. Mensen zijn sociale wezens en willen het liefst hoe dan ook af en toe met iemand praten die niet achter een scherm zit! Alles is altijd leuk voor een moment en thuiswerken is leuk voor nu. Dat we vaker thuis gaan en moeten werken was al voor de coronacrisis in gang gezet.

Mensen veranderen moeilijk en na de coronacrisis zal er maar een deel van de bevolking zijn gedrag veranderen. Van alle ex-gedetineerden valt er 47% na vrijlating na twee jaar weer in het gevangenis. Festivalgangers zullen niet ophouden met feesten en jongeren blijven massaal illegale feesten organiseren. Mensen veranderen niet snel en zogenaamde specialisten die beweren van wel doen dit alleen voor publiciteit.

Publiciteit zoekers vinden dat de wereld verandert na corona

We zijn misschien wel getrainde geiten die goederen moeten consumeren om de herders te verrijken, maar er zijn grenzen! Wereldwijde protesten geven een duidelijk beeld aan dat wij dit niet voor altijd zullen pikken. Wij de mensen volgen de regels om onze dierbare te beschermen en wetenschappers de tijd te geven om ons te genezen. Niet om publiciteit zoekers de kans te geven op een aso samenleving.

Publiciteit zoekers vinden dat de wereld verandert na corona en schrijven al te graag artikelen hierover! Het zijn mensen die de wereld voor corona nooit leuk hebben gevonden en aan het wachten zijn totdat iedereen in zombies verandert. In tijden van pandemieën hoor je ze als eerste kwekken. Altijd negatief en altijd over het feit dat we gaan veranderen. Alle veranderingen zoals duurzaam leven, thuiswerken en onlineshoppen waren al in gang gezet voor de coronacrisis.

Het onderwijs na corona

Geleerden die voor de coronacrisis vonden dat we onze kinderen niet te lang achter een scherm moesten laten zitten vinden nu dat ze wel online op zoom lessen kunnen krijgen. Een aantal schreeuwen zelf dat dit het nieuw normaal is. Een jaar gelden was te veel zitten achter een scherm niet goed voor de ontwikkeling van onze kinderen maar nu en na de coronacrisis wel!

Er wordt verwacht dat onze kinderen blijvend op zoom lessen gaan krijgen. Uiteraard is dit totale waanzin en het onderwijs na corona zal net als voorheen verbetering nodig hebben maar zal niet online worden gegeven. Hoger onderwijs en cursussen daartegen zullen het online trend voortzetten. Het onderwijs is aan een verbetering toe maar ons jong zo vroeg achter schermen laten lessen is geen oplossing.

wat gaat er met het onderwijs gebeuren na corona

De coronacrisis zal de winkelstraat drastisch veranderen

Ja de winkelstraten zullen drastisch veranderen maar dit heeft niets te maken met de coronacrisis. De winkelstraten waren lang voor de coronacrisis al aan het veranderen, lege winkelpanden is niet van nu. Vanaf de creditcrisis was het investeren in winkelstraten niet meer aantrekkelijk. Ondanks het feit dat vastgoed het heel goed heeft gedaan de afgelopen jaren heeft dit ook ervoor gezorgd dat de huurprijzen van winkelpanden hoger zijn geworden.

Stijgende huurprijzen gecombineerd met minder omzet (vanwege online shoppen) heeft ervoor gezorgd dat de winkelstraten leeg aan het lopen zijn. Het heeft niets met de coronacrisis te maken. De coronacrisis heeft het alleen maar versneld. Online retailers zijn in de lift en deze trend zal de komende jaren ook worden voortgezet.

Grotere steden zullen minder snel leeg lopen dan kleinere steden en dorpen. Uiteindelijk zullen de winkelstraten ruimte moeten maken voor meer gepersonaliseerde winkels, deze zouden het straatbeeld in de toekomst moeten domineren. De wereld van winkelstraten zoals wij die nu kennen verandert wel na corona.

Coronacrisis de komst van de transitie: de wereld verandert na corona

Transitie naar waar precies? Zulke koppen domineren de premium kranten artikelen en zijn bestemd om ons te laten denken dat wij in één klap zullen gaan veranderen. Het zijn weer de assho… die angst willen saaien in wat al een stressvol situatie voor iedereen is. De transitie die ik zie is het feit dat feesten niet meer in discotheken worden gehouden maar illegaal in bosjes. Thuiswerken het nieuwe normaal is waarvan nu al publicaties verschijnen over de productiviteit, stress en kosten. 

in de kranten koppen staat dat de wereld zal veranderen na corona

Alle transities die al bezig waren zijn versneld door de coronacrisis. Na de pandemie zullen ze weer gaan afkoelen, denk hieraan onlineshoppen en thuiswerken. Een deel van de werkgevers hebben hun lease al opgezet en zijn blij om het thuiswerken fenomeen voor te zetten. Andere werkgevers daarentegen zien niets in het thuiswerken en willen het liefst dat hun werknemers zo snel mogelijk weer naar het kantoor terugkeren. Straten zijn nu niet minder druk en mensen reizen nog heen en weer. De maatregelen zijn tijdelijk en zullen hoe dan ook moeten worden afgebouwd.

Hoe kom ik de coronacrisis door

Het is lastig om er niet aan te denken als de media het continu over coronacrisis heeft. Toch is dit de beste oplossing. Wil je door de coronacrisis heen komen dan zal je er niet over moeten hebben. Thuis, bij familie en op werk heeft iedereen het altijd maar over één ding, COVID-19!

Om de twee weken een persconferentie waar er nieuwe maatregelen worden aangekondigd maakt het alleen nog moeilijker. Dagelijks cijfers over besmettingen kijk ik niet meer naar en moet jij ook niet meer doen!

Neem de tijd om aan jezelf te werken! Vergeet wat er allemaal om je heen gebeurt en focus op jezelf. Heb je jouw baan verloren dan probeer niet te lang verdrietig over te blijven maar zie het als een nieuw begin. Dreig je in schulden te komen door de aanhoudende crisis neem dan gelijk contact met je schuldeisers. 

Het zijn moeilijke tijden voor iedereen en alleen samen komen we erdoorheen. Het zal in de eerste instantie niet voor iedereen goed uitpakken maar je bent niet alleen. Het komt hoe dan ook weer goed! Alles op zijn tijd.

Daytraden tijdens coronacrisis

Wie vanaf het begin van de coronacrisis heeft gehandeld weet dat de koersen van aandelen zeer volatiel waren. In procenten gemeten waren er genoeg dagen van 5 tot wel 20% dalingen en stijgingen. Techaandelen hebben het meest geprofiteerd en vastgoed lijdt nog altijd verlies. Vastgoed liefhebbers zijn geen daytraders maar profiteren eerder van dividend, deze waren dan i.v.m. corona bij veel bedrijven helaas ook geschrapt.

Forex traders die het begin de dollar hadden verkocht en euro ingekocht (short positie) hebben goed geld verdient. Door de stijgende cijfers qua besmettingen en het manier waarop de Amerikaanse overheid de coronacrisis heeft aangepakt werd de dollar massaal verkocht. Daytraden van de euro/usd was in de afgelopen maanden hierom heel aantrekkelijk.

Daytraden tijdens coronacrisis is dan zeer lucratief. Door de aanhoudende ontzekerheden zullen de prijzen van effecten voorlopig zeer volatiel blijven. Wie in de coronacrisis wil beginnen met daytraden zal eerst moeten oefenen met een demo account. 70% van de beginnende daytraders verliest geld, wil je bij de 30% horen dan zal je moeten oefenen. Maak hier een gratis demo account aan en begin met daytraden.

Beleggen in de coronacrisis

Buy low sell high is wat vaak wordt geroepen en in crisis tijden zijn de prijzen van aandelen vaak goedkoper. Maar dit is geen normale financiële crisis zoals wij gewend zijn. Het is één die we al in 100 jaar niet hebben meegemaakt. Beleggen in de coronacrisis is dan ook ongekend.

Een crash was er zeker en alles ging in april keihard naar beneden. Na een maand sneuvelde record hoogtes na record hoogtes. Heel vreemd zou je zeggen maar dat is het zeker niet. De Nasdaq klom naar recordhoogtes omdat men massaal in Tech aandelen ging investeren.

Dat de wereld verandert na Corona is in de aandelen markten wel te zien. Oud economie wordt massaal verkocht en nieuw economie wordt ingekocht. We moeten alles online doen en Tech aandelen zitten daar in het front. Dat sommige overgewaardeerd zijn is zeker maar geef het wat tijd, een flinke correctie zal hoe dan ook wel komen.

Vastgoed, luchtvaart en de toeristen industrie zijn het hardst geraakt maar vraag jezelf af, ga je niet meer reizen? Ik kan niet voor andere spreken maar ik verlang naar een vakantie en het liefst één ver weg! Men gaat niet stoppen met vliegen en ook niet stoppen met vakanties nemen. Dat er bedrijven gaan omvallen is zeker maar nieuwe zullen ervoor in de plek komen. Beleggen in de coronacrisis blijft aantrekkelijk.

Wil je beginnen met beleggen dan is Degiro een goed broker voor de lange termijn. Met zeer lage handels tarieven en een groot aanbod aan effecten is Degiro de brokers voor de meeste mensen. Maak hier een account of vergelijk de beste brokers en begin nu aan je toekomst te denken!

Blijvende economische schade door de coronacrisis

Mensen veranderen niet snel en hoe ouder iemand is hoe moeilijker die van gedrag kan veranderen. Economieën daarentegen veranderen continu. Elk nieuw generatie zorgt voor een groot verandering. Dat wij bijvoorbeeld meer online zijn gaan shoppen komt niet door de coronacrisis maar was lang daarvoor al in gang gezet.

Winkelstraten liepen al voor de coronacrisis leeg en torenhoge huurprijzen tegenover weinig omzet is niet rendabel. Online Retail bedrijven zoals Amazon en Bol hebben bewezen dat online shoppen de toekomst is. 

AFM roept dat er blijvend economische schade is ontstaan door de coronacrisis maar dat zeggen ze over alle crisissen. Dat er niet zoveel bedrijven zijn omgevallen door de steun van de overheid is zeker waar. Als dat ophoudt zullen wij een stijgende aantal Faillissementen zien wat ook voor een oplopende werkloosheid zal zorgen. Maar om gelijk te roepen blijvend vindt ik paniek zaaien en publiciteit zoeken.

Blijvend economische schade bijvoorbeeld in de luchtvaart is wanneer wij allemaal massaal minder gaan vliegen. Dat we door alle maatregelen nu minder in een vliegtuig stappen betekent niet dat we nooit meer gaan vliegen. 

De coronacrisis heeft alle economische veranderingen van deze eeuw versneld. Om te zeggen dat er blijvend economische schade van de coronacrisis is vind ik te kort in de bocht. Schade zorgt namelijk voor herbouw en alle geraakte sectoren zullen zich moeten aanpassen. De automatisering van productie processen, financiële diensten, transport en de komst van AI zullen de werkloosheid blijvend laten veranderen, niet de coronacrisis!

Schade is er zeker en de hardst geraakte sectoren horeca, Retail en het toerisme liggen nu plat maar als dat blijvend is betwijfel ik. Men gaat niet stoppen met uiteten en zodra dit voorbij is gaan we weer massaal op reis.

Gaat de coronacrisis ooit over

Elke crisis gaat uiteindelijk over en ook de coronacrisis zal ooit verleden tijd zijn. Zodra wij niet dagelijks worden geconfronteerd met cijfers over besmettingen zullen wij er ook minder mee bezig zijn. Volgend jaar is het helaas nog niet voorbij! Wie denkt dat in 2021 alles weer normaal zal zijn komt teleurgesteld uit.

Financiële crisissen en pandemieën duren langer dan een jaar en dit is een combinatie van beide. Angst om besmet te raken zal nog met de komst van een werkende vaccine de komende jaren blijven, minder zal het zekere worden. Hoe minder de media het over covid-19 heeft hoe minder wij eraan gaan denken. De coronacrisis gaat over en over een paar jaren zullen wij het amper meer over hebben.

de coronacrisis is nog niet voorbij het het zal even duren voordat alles weer normaal is

Wat te doen na de coronacrisis

De wereld verandert na corona voor degene die aan een verandering toe was. Het leven is even op pauze gezet, verre reizen en evenementen zoals festivals zijn afgelast. Wanneer ze weer mogen zullen er uiteraard geen stormloop er naar toe wezen maar stilletjes pakt alles weer op zoals voor de coronacrisis.

Wie nu al zijn extra vrijetijd gebruikt om Netflix te kijken zal dit na de corona ook blijven doen. Degene die een opleiding zijn gaan volgen online wil zich verbeteren en is opzoek naar een nieuwe uitdaging. Na de coronacrisis zullen er nieuwe kansen ontstaan, wie zich nu voorbereid zal na de coronacrisis hiervan profiteren.

Gebruik je verkregen vrijetijd door de coronacrisis om jezelf te verbeteren. Uitgestelde doelen moeten terug worden opgepakt. Verspil je tijd niet door alleen films en series te kijken maar gebruik het om na de coronacrisis beter te worden. Leer zoveel mogelijk, dit kan bijvoorbeeld op Skillshare! Wees niet bang om nieuwe uitdagingen aan te gaan en bereid je voor een wereld zonder mondmaskers, schermen en handgel.

Full 1
Vergelijk de beste brokers!
waar wacht je nog op?
Full 1
Full 2
Full 2
Full 3
cursussen
tv kijken of iets met je toekomst doen?
Full 3
previous arrow
next arrow

Disclaimer:

Ik ben geen belegging guru of adviseur, deel alleen mijn kennis en ervaring. Je bent ten allertijden zelf verantwoordelijk voor je financiële beslissingen. Doe altijd je eigen onderzoek en stap nooit blind in een positie. 

Wees bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggen en daytraden. Gebruik je CFD’s dan moet je rekening houden met het feit dat 70% geld verliest. Wees geen amateur maar verkrijg altijd eerst kennis en kunde en bedenk een strategie voordat je gaat traden. 

Oefen eerst voordat je gaat handelen met echt geld. Jij en jij alleen bent verantwoordelijk voor de beslissingen die worden gemaakt over, van, voor investerent

Volg ons ook op social media.

Investeer in je toekomst ! begin met beleggen en creëer een passief inkomen.