Daytraden met crypto

Met de hoogste ROI tot datum is het handelen in crypto de afgelopen 10 jaar zeer lucratief geweest. Pubers zijn miljonair geworden en rijden nu allemaal rond in lambo’s. 

Traders die meer dan 20% rendement op één dag behalen is bij daytraden met crypto niet ondenkbaar. De volatiele prijs schommelingen van cryptocurrencies bieden handelaars veel financieel voordeel. Daytraden in crypto is het nieuwe goudmijn.

Je kan er niet meer omheen, overal hoor je mensen praten over Cryptocurrencies. Traditionele banken schrijven artikelen erover en zijn de mogelijkheden intern aan het uitetsen voor eigen gebruik. 

Crypto is here to stay! De technologie is nog maar iets meer dan 10 jaar oud en de kansen op rendement zijn enorm.

daytraden met crypto achtergrond met een Ethereum token aan de voorkant

Inhoudsopgave

Wat is daytraden?

Daytraden kan je weg naar financieel vrijheid versnellen. Het vereist wel de nodige know how maar met genoeg discipline is succes zeker haalbaar. Daytraden is het kopen en verkopen van effecten om winst te maken over de startkapitaal. 

Posities in financiële effecten worden niet meer dan 24 uur gehouden. Dit doet men namelijk om de risico’s te beperken.

Strategieën worden dagelijks geïmplementeerd om de juiste instap en uitstap van een positie te bepalen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van technische analyse om de koers te voorspellen. Meer weten over trading strategieën? Lees dan dit boek.

Bij daytraden met traditionele effecten is het te behalen rendement niet zo hoog als bij daytraden met crypto. Veel nieuwkomers kiezen hierdoor voor het daytraden met crypto in plaats van Forex, aandelen of grondstoffen. Wil je meer weten over daytraden lees dan dit artikel.

Wil je datraden met crypto dan moet je een plak bord vol strategieën.

Daytraden in crypto: Wat heb je nodig?

Ten eerste is het belangrijk om de juiste mindset te hebben voordat je gaat beginnen met daytraden in crypto. Met hart en ziel zal je de wereld van daytraden moeten benaderen, angst moet je vergeten. 

Materiële benodigdheden zijn pas het laatste waar je aan moet denken! Kennis en vaardigheden over daytraden is het eerste waarmee je jouwzelf moet bezighouden.

Denk niet dat je de markt in één keer gaat verslaan, maar bereid je mentaal voor het verliezen van geld. Ja dat hoort er ook bij! Wie niet tegen verlies kan hoort in de wereld van daytraden niet thuis, het hoort erbij.

Dagelijks winst maken is niet ondenkbaar maar te veel hebzucht kan averechts werken. Maak een plan en schrijf eerst op wat je wilt bereiken, verdiep jouwzelf in theoretische kennis en leer strategieën.

70% van de beginnende daytraden verliest geld, wil je bij de 30% horen dan moet je oefenen. Test jezelf door een demo account te openen en handel eerst met nep geld. Oefen, oefen en oefen totdat je zeker van je zelf ben, onzekerheid is hier niet welkom!

Materiële benodigdheden voor daytraden:

Kennis en kunde is zeker nodig maar zonder de nodige verbinding producten en diensten is daytraden niet mogelijk.

 • Laptop, pc tablet of telefoon: Een pc of laptop zijn het beste wat je kan hebben maar je kan ook goed handelen op een telefoon of tablet. Bij het handelen op een telefoon is technische analyse wel niet makkelijk om uit te voeren.
 • Brokers voor het kunnen kopen en verkopen van effecten: Brokers vergelijken doe je hier.
 • Internet: Met een computer kan je veel maar zonder internet ben je niet verbonden aan een broker en kan je niet daytraden in crypto.
 • Poen: Bezit je geen spaargeld dan kan je beter niet beginnen met daytraden, kapitaal is verreisd. Jou toekomstige winsten zijn afhankelijk van je inzet. Hoe hoger je inzet hoe hoger jouw rendement zal zijn.

Welke manieren kan je gebruiken om in crypto te traden?

Iemand achter het stuur van een auto met in zijn hand een teefoon. hij is aan het daytraden met crypto

Ga je daytraden dan kan je gebruik maken van instrumenten met een hefboom. De meest gebruikt zijn CFD’s, er zijn ook turbo’s en sprinters maar deze zijn niet voor het traden in Crypto. Handel je met een hefboom dan investeer je met meer geld dan wat je hebt ingelegd(geleend geld). 

Dit wordt ook wel margin trading genoemd en is simpel weg handelden met geleend geld. Over het geleend geld betaal je tevens ook rente! De risico’s zijn bij het gebruiken van CFD’s hoger dan normaal.

De tweede manier om te daytraden met crypto is simpel weg Crypto kopen zonder margin. Ja dat kan! Tegenwoordig kan je gemakkelijk daytraden op verschillende exchanges, de kosten zijn ook heel erg laag. Het handelen in crypto zonder een hefboom heeft zijn voordelen, maar het is ook niet zonder zijn nadelen.

Wil je gelijk beginnen met daytraden dan is het kopen van crypto zonder een hefboom je beste optie!

Traden met een Crypto CFD

Heb je maar 100 euro als begin kapitaal (niet voldoende) kan je met een CFD product met een hefboom van 1:10 Max 1000 euro traden. Jouw 100 euro is met een hefboom product plots veel meer waard. 

Uiteraard is dit niet zonder risico! Wie denkt snel rijk te worden met CFD’s komt bedrogen uit, meer dan 70% van CFD handelaars verliest geld. CFD zijn complexe instrumenten en ik raad dit voor de beginnende trader sterk af. Oefenen mag altijd! Wil je ervaring opbouwen met CFD’s dan kan je eerst met nep geld oefenen voordat je echt geld gaat gebruiken.

Hefboom producten zoal CFD’s verhogen je winst maar die verhoging werkt op alle twee kanten. Naast een hoger rendement is je kan op verlies ook even hoog. Heb je 1000 euro in een CFD product gedaan dan kan je dit in een korte tijd compleet kwijtraken. 

Vaak worden de risico’s bij CFD producten genegeerd en komen beginnende traders bedrogen uit. Ze dachten snel rijk te worden maar verloren al hun poen. Crypto CFD’s zijn dan ook meer voor de ervaren trader, Voordelen hebben ze zeker!

Voordelen Crypto CFD:

 • Short kunnen gaan: één van de voordelen van CFD’s is de mogelijkheid om short te gaan. Bij het handelen zonder margin is dit niet mogelijk. Daytraders die een koersdaling voorspellen kunnen een short positie openen.
 • Hoger rendement: Doordat CFD’s gebruik maken van een hefboom kan je meer inleggen dan wat je bezit. Bij een juist voorspelede koersontwikkeling zorgt dit voor een hoger rendement.
 • Regulering: CFD’s handelaars zijn gereguleerd, iets dat in de Crypto wereld nog niet bij alle exchanges ter sprake is. Crypto zit nog in zijn baby fase maar er word hard aan gewerkt.

Nadelen Crypto CFD:

 • Volledig inzet kwijtraken: Wie geen gebruik maakt van een stop-loss kan zijn volledige inzet verliezen..
 • Weinig aanbod: Brokers die Crypto CFD’s  aanbieden hebben vaak maar een beperkt aanbod. De beschikbare cryptocurrencies zijn vaak coins in de top 25. Bij de low cap coins zijn de winsten vaak hoger..
 • Hoge kosten: Als je in een Crypto CFD positie instap en het gedurende 24 uur aanhoudt moet je vaak overnight kosten betalen. De kosten verschillen per broker maar kunnen heel hoog oplopen als je ze dagenlang aanhoudt.

Crypto daytraden zonder een CFD

Voor wie niet veel risico’s wilt nemen is het kopen van Crypto zonder een hefboom de beste oplossing. Dit raad ik ook alle beginnende crypto daytraders aan! 

Heb je maar 100euro om te beginnen met daytraden, dan kan je gemakkelijk via verschillende exchanges cryptocurrencies aanschaffen tegen lage transactie kosten. In vergelijking met het kopen van een crypto CFD zijn de gekochte crypto’s zonder gebruik van een CFD wel van jou.

Wanneer je dus een crypto CFD’s aanschaf zijn de onderliggende Crypto’s niet van jou. Koop je dus een Bitcoin CFD dan is die niet van jou! LET OP! Het kopen van crypto en het op een exchange laten zitten brengt ook risico’s met zich mee.

Wil je geen CFD crypto kopen maar de eigenaar zijn van je eigen cryptocurrency, dan is Crypto.com de oplossing voor jou! Crypto.com is de nummer 1 wanner het tot de alles in één exchanges komt! Ze bieden een mobile wallet, een online exchange waar je kan daytraden en ook nog een wallet waar je jouw Crypto keys zelf in handen hebt. 

De afgelopen jaren zijn ze alleen maar in populariteit gestegen. Naast geweldige acties zoals een debit visa kaart met tot wel 8% cashback en gratis Spotify, kan je bij het gebruiken van deze link ook $25 aan CRO ontvangen!

Voordelen geen crypto CFD gebruiken:

 • Crypto’s zijn van jou: Wanneer je crypto koopt zonder een CFD te gebruiken ben jij de eigenaar van jouw Crypto! Je kan jouw gekochte crypto houden op een exchange of naar een externe wallet sturen. Voorbeeld van een externe wallet is de Ledger Nano S. de voordelen van een hardware wallet is dan ook dat jij de keys bezit! Nadeel is dan wel dat je niet realtime kan daytraden met je crypto.
 • Minder kosten: Als je op een normaal wijze crypto koopt (geen CFD) dan hoef je maar alleen één keer kosten te betalen. Dit doe je als je het koopt of verkoopt! Bij crypto CFD’s moet je ook overnight kosten (posities die je langer dan 24uu aanhoudt) betalen voor het aanhouden van een positie!
 • Grotere aanbod aan Cryptocurrency: Brokers die crypto CFD’s aanbieden hebben alleen de bekendste in hun lijst met crypto effecten staan. Minder bekende coins met meer kans op bijvoorbeeld een 3x zijn niet verkrijgbaar. Ga je daytraden zonder het gebruik van een CFD of margin product dan heb je een vergroot aanbod aan cryptocurrency.

Nadelen geen crypto CFD gebruiken

 • Short gaan is niet mogelijk: Speculeren op een dalende trend door een schort positie te openen is bij het handelen zonder een CFD (of margin product) niet mogelijk!
 • Minder winst: Door de hefboom werking van CFD’s kunnen winsten uit traden behoorlijk oplopen. Zonder het gebruik van een CFD (of een margin product) is het te behalen rendement zeer afhankelijk van het begin kapitaal. Hoe meer vermogen je heb des meer crypto je kan kopen en verkopen voor winst.
 • Niet gereguleerd: CFD aanbieders zijn gereguleerd en kunnen niet zomaar effecten met een hefboom werking aanbieden. Het komt vaak in de crypto wereld voor dat ongereguleerd exchanges deze producten wel aanbieden. De risico’s bij het handelen op een ongereguleerd platform komt volledig op jouw bord terecht!

Hoeveel winst kan je maken door te daytraden met crypto?

De hoeveelheid geld dat je kan verdienen in de wereld van crypto hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste zijn, je begin kapitaal en de hoeveelheid risico’s die je bereid ben te nemen. Het is niet ondenkbaar dat iemand duizenden euro’s verdient met daytraden maar voor dit heb je wel de nodige kapitaal en kennis nodig.

De cryptocurrencies market is nog wat volatiel. Prijzen van crypto’s kunnen op één dag 20 tot wel 100% in waarde dalen of stijgen!  Heb je dus 100 euro aan een crypto gekocht, dan kan je met wat geluk het één dag zien verdubbelen. 

De laatste gebeurt echt niet vaak en is alleen mogelijk wanneer coins een belangrijke nieuws of update uitbrengen. Ook zijn het vaak de minder bekende coins die zoveel op één dag kunnen stijgen. Bekenden wel gevestigde coins zoals Bitcoin, Ethereum en XRP zullen niet zo hard stijgen!

bitcoin millionaire

Voorbeeld Crypto CFD winsten

Voor de risico nemers die zoveel mogelijk rendement willen halen uit één trade, zijn crypto CFD’s een goed oplossing. Met de hefboom werking die CFD’s bieden is je inzet gelijk op papier meer waard. 

Stel dat de prijs van een Bitcoin precies 10000 euro is en je wilt gaan handelen. Je hebt 1000 euro in je account zitten en wil een Bitcoin CFD kopen met een hefboom van 1:10. Bij dit voorbeeld kan je dan precies 1 Bitcoin kopen (10×1000), om vervolgens te speculeren op een prijs daling of stijging. Stijgt de koers die dag met 5%, dan heb je 5% over 10000 verdiend (kosten niet meegerekend) wat 500 euro bedraagt.

Had je ingezet voor een stijgende prijs en de prijs is gaan dalen, dan heb je 5% verlies over 10000 euro geleden. Jouw initiële investering van 1000 euro is nu maar 500 euro waard

Je ziet met dit voorbeeld dat het handelen in crypto CFD’s heel lucratief kan zijn en ook heel risicovol! Beginnende daytraders vergeten vaak dat het alle twee kanten op kan gaan, de winst en verlies kunnen even hoog uitkomen bij het gebruik van CFD.

Wanneer je gaat daytraden is het belangrijk om gebruik te maken van een Stop-loss! Bepaal van tevoren hoeveel verlies je bereid bent te nemen en maak nooit een positie open zonder een Stop-loss te gebruiken. 

Gebruik een strategie en stap niet blind in een positie, oefen je geleerde strategieën voordat je gaat handelen met echt geld.

Daytraden met crypto: LOW en MID-cap coins

Er zijn momenteel duizenden coins beschikbaar, 90% ervan zijn waardeloos en moeten niet naar worden gekeken. Wat wel vaker voorkomt is dat een coin in de LOW of MID-cap in de top 100 komt te zitten. 

Wanner dit gebeurt gaat dit vaak gepaard met een verdubbeling van de initiële prijs. Het houdt daar niet op, vaak zie je bij zulke coins dat het gedurende een periode een aantal keren over de kop kunnen gaan! Een 5x of 10x met een crypto van de LOW of MID-cap is zeker mogelijk.

De reden hiervoor kan zijn een update van het netwerk, meer gebruik en winst aan populariteit! Zulke coins (in de crypto volksmond GEMS) zijn moeilijk om uit te kiezen en de meeste traders zullen pas in de laatste fase van de hype kunnen instappen.

Doordat de meeste pas in de laatste fase van de hype kunnen instappen verliezen zij vaak als eerste hun inleg! Stap dan nooit in een hype want dan ben je al te laat! ‘’Buy the rumor sell the news”.

Let op! Het is zeker mogelijk om zulke coins (LOW & MID-cap) te daytraden maar vaak zijn ze onderdeel van een cyclus die tot wel drie maanden kan duren.

Crypto daytraden tips

Wanneer een bekende crypto youtuber (of blogger) over een coin (vaak LOW of MID-cap) begint te vloggen moet je eerst goed naar de koers kijken voordat je erin gaat stappen. Wat je ziet is dat voor de youtuber zijn video uploadt de desbetreffende coin al met een opmars bezig was. 

Vaak is het al een paar dagen aan het stijgen, wellicht was het ook door de youtuber (of blogger) opgemerkt en zijn ze hierdoor een video gaan maken. Deze gasten zijn geen guru’s! Hun verhaal begint dan ook altijd met een verplichte disclaimer. Hoewel ik niet adviseer hen te volgen kan het wel voorkomen dat na hun video de coins waarover ze het hebben nog meer stijgen.

Youtubers volgen:

Het controleren van duizenden coins is een jarentaak! Je zal nooit alle crypto coins kunnen beoordelen. Daarom is het handig om af en toe een deel van je portfolio in hoog speculatief effecten te stoppen. Met hoog speculatief effecten bedoel ik dan het kopen van een crypto di door een youtuber wordt gepromoveerd. 

Deze youtubers hebben vaak een groot bestand aan trouwe volgers die hun als guru’s zien! En wat doen de geiten? “’Die volgen de herder”. Met anderen woorden: De volgers gaan massaal de gepromoveerd coin inslaan wat voor een tijdelijk uptrend kan zorgen.

foto van de youtube logo

Een coin kan in sommige gevallen wel 50% in prijs stijgen voordat het weer keihard naar beneneden komt! Het is verstandig en belangrijk om niet gretig te worden, ga je zo een actie traden maak dan eerst een plan!  Hoeveel ben je bereid te verliezen over je inzet? Is dat 10% en je hebt 1000euro, dan ben je bereid 100euro (zonder een margin product) te verliezen. Gebruik een stop-loss!

Ook de hoeveelheid winst die je wilt maken moet je van tevoren bepalen. Bij de laatste moet je dan niet te gretig zijn. Ga niet vanuit dat je jouw inzet gaat verdubbelen maar wees waakzaam. Meestal hebben die gepromoveerde coins al een behoorlijke opmars achter zich en is er niet veel ruimte voor meer. Een redelijk margin licht dan tussen de 5 à 15 procent.

Let op dit is geen belegging advies, wees altijd bewust van de risico’s. jij bent ten allertijden verantwoordelijk voor jou trades.

Een handvol crypto’s uitkiezen:

Eigen onderzoek is altijd het beste wat je kan doen! Dit telt voor daytraden en beleggen voor de lang termijn. Bij crypto kan het nog wat lastig zijn aangezien er een enorm aantal van beschikbaar zijn die allemaal hetzelfde doen. Maar het kan wel simpeler!

Stap 1:

Bepaal wat voor jou belangrijk is in de wereld van blockchain. Is het lenen, rente ontvangen of een betaalkaart?  Kies een aantal niet meer dan 25 cryptocurrencies, het liefst allemaal in de top 500 en niet onder de top 100.

Stap 2:

Volg hen allemaal op twitter en zet de melding aan zodat je op de hoogte ben wanneer ze nieuws naar buiten brengen.

Stap 3:

Controleer regelmatig hun GitHub activiteit. Bekijk hier of ze aan de netwerk bouwen. Kijk wanneer er voor de laats aan is gewerkt. Al er een tijdje niets is gedaan, dan kan dit namelijk wel een zorgpunt zijn.

Stap 4:

Maak een volglijst op je gewenst platform en richt je niet op prijs maar volume! Zie je dat er meer volume komt bij één of meerdere coins (stijgende lijn) dan kan dit duiden op een opmars trend.

Stap 5:

Heb je al de bovengenoemde stappen gevolgd en heb je een aantal coins uitgekozen om te traden dan moet je eerst je instap en uitstap momenten gaan bepalen. Reken altijd eerst hoeveel winst je bereid ben te nemen en daarna bij hoeveel winst je gaat uitstappen.

Let op dit is geen belegging advies, wees altijd bewust van de risico’s. jij bent ten allertijden verantwoordelijk voor jou trades.

vrouw die onderzoek aan het doen is met haar laptop en telefoon

 

Het is nooit te laat! doe altijd jouw eigen onderzoek.

Conclusie daytraden met Crypto

Daytraden met cryptocurrencies is nu een goudmijn! Winsten uit het handelen met of zonder een CFD (of margin product) kunnen behoorlijk oplopen. De risico’s zijn groot maar doe je het goed (leer je stof) dan is het maken van winst zeer reëel. In vergelijking met traditionele markten zoals Forex en de grondstoffen market zijn de te behalen winsten in procenten veel hoger.

De crypto Markets is nog altijd zeer volatiel, regelmatig je geld binnen een maand verdubbelen is mogelijk maar alles verliezen ook. Crypto daytraden is dan niet bestemd voor mensen met een zwak hart. Koersen kunnen letterlijk in één minuut wel 10% of meer dalen! De laatste gebeurt dan ook regelmatig in de wereld van crypto. Ga je CFD’s gebruiken dan moet je eerst regelmatig oefenen. 

Maak een demo account aan en probeer het eerst aan! Trade niet zonder een plan en dek jezelf in door gebruik te maken van een stop-loss.

Voor de geluk zoekers die niet bereid zijn een plan te maken en zich te verdiepen in alles wat met crypto te maken heeft zeg ik! Hou je hart maar vast want je gaat met je staart tussen je benen gelijk weer weg. 

In de wereld van crypto veranderen dingen continu, niet alleen de prijs maar ook de coins! Wat vandaag de nieuwe Bitcoin zou wezen is morgen al vergeten. Wil je beginnen met traden dan kan je het best beginnen met crypto kopen zonder CFD, dit kan je bij Crypto.com doen. Meld je hier aan en ontvang ook gelijk $25 aan CRO.

Full 1
Vergelijk de beste brokers!
waar wacht je nog op?
Full 1
Full 2
Full 2
Full 3
cursussen
tv kijken of iets met je toekomst doen?
Full 3
previous arrow
next arrow

Disclaimer:

Ik ben geen belegging guru of adviseur deel alleen mijn kennis en ervaring. Je bent ten allertijden zelf verantwoordelijk voor je financiële beslissingen. Doe altijd je eigen onderzoek en stap nooit blind in een positie. 

Wees bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggen en daytraden. Gebruik je CFD’s dan moet je rekening houden met het feit dat 70% geld verliest. Wees geen amateur maar verkrijg altijd eerst kennis en kunde en bedenk een strategie voordat je gaat traden. 

Oefen eerst voordat je gaat handelen met echt geld. Jij en jij alleen bent verantwoordelijk voor de beslissingen die worden gemaakt over, van, voor investeren

Volg ons ook op social media.

Investeer in je toekomst ! begin met beleggen en creëer een passief inkomen.