Crypto.com review | Betrouwbaar | Beoordeling

foto van de crypto.com logo

Crypto.com app & visa kaart review

De alles in één crypto app die ook een crypto visa kaart aanbiedt met cashback. Deze kan worden opgeladen door Bitcoin of Ethereum te verkopen of simpelweg Fiat op te storten. Een exchange, wallet en zelf een earn functie die je kan gebruiken om te rentenieren. De crypto.com platform is je go-to app voor al je crypto benodigdheden. Crypto.com review 2020.

Met nu meer dan 5 miljoen actieve klanten wereldwijd is het een belangrijke speler in de wereld van crypto geworden. Om een perspectief te bieden moet je nagaan dat de Nederlandse bank ING 7,9 miljoen particuliere klanten heeft.

Alleen 3,9 miljoen maakt actief gebruik van online bankieren. Je ziet nu dat voor een beginnende bedrijf met maar liefst 5 miljoen klanten dit een enorm prestatie is. Crypto.com gaat hard! Met hun naamverandering van Monaco naar Crypto.com hebben zij hun plek in de crypto wereld versterkt.

De beste crypto debit visa kaart is eindelijk hier! Na meer dan een jaar wachten kunnen wij hier in Europa eindelijk gebruikmaken van de bekende crypto.com Visa card. Wie crypto.com voorheen Monaco niet kent moet dit Crypto.com review zeker lezen.

foto's van alle vijf prepaid kaarten van crypto.com

Wat is crypto.com

Crypto.com voorheen Monaco is een alles in één crypto exchange met ook nog een crypto visa debit kaart die heel wat extra’s heeft aan te bieden. In 2017 maakte crypto.com zijn entree en wist het met zijn ICO maar liefst 2,7 miljoen op te halen. Andere vergelijkbare platforms zoal Tenx haalde meer op maar zijn na drie jaar niet meer relevant. Ze hebben de wedstrijd van crypto debit kaarten voor nu gewonnen en zijn  zeker een platform om naar te kijken.oude crypto.com logo en naam

Crypto.com is een alles in één Exchange met één van de meest gebruiksvriendelijke mobiele app die er momenteel beschikbaar is. Niet vol gepropt met reclame zoals Binance en KuCoin maar een strak modern lay-out die bedoeld is om gebruikers op hun gemak te laten voelen. Binance is één van mijn lieveling platforms maar die kan wel chaotisch overkomen voor mensen die net beginnen met crypto.

Met een lay-out die zelf mijn oma kan begrijpen en gebruiken is het een wallet bedoeld voor de massa. Crypto.com heeft de potentie om de wereld van cryptocurrencies te veroveren. Als ze zo doorgaan zal iedereen hun naam wel kennen. In de crypto.com review zullen wij alle functies van het platform bespreken.

Waarom Crypto.com gebruiken?

Er zijn aardig wat redenen om gebruik te maken van Crypto.com, volgens onze Crypto.com review zijn deze de beste:

 • Alles in één Exchange
 • Ruim aanbod van de bekendste cryptocurrencies
 • Keuze uit verschillende Crypto visa debit kaarten met cashback programma’s van 1 tot 8% (heel bijzonder)
 • Gratis Spotify of Netflix afhankelijk van je gekozen crypto visa kaart
 • Apple Pay gebruiken met je crypto debit card, nu nog alleen in Amerika maar binnenkort ook in de EU mogelijk
 • Tot wel 12% rente per jaar krijgen voor het vastzetten van je cryptocurrencies
 • Lening vragen en je crypto gebruiken als borg
 • Aparte wallet waar je jouw persoonlijke keys in eigen handen hebt

 

Een account aanmaken bij crypto.com

Een account aanmaken bij crypto.com is heel gemakkelijk, klik op de onderstaande knop en ontvang bij het kopen en staken van 2500 CRO, $25 aan CRO tokens. Wanneer je ze voor 6 maanden laat staken (2500 CRO) heb je ook gelijk recht op een Ruby steel visa kaart met 2% cashback op al je uitgaven en gratis Spotify. 

De Ruby steel kaart van crypto.com is een uitstekend kaart om mee te beginnen en is verreweg de beste en goedkoopste crypto debit kaart met heel veel voordelen. 

foto van een telefoon met daarop de crypto.com app en de rubysteel visa kaart

Volg de volgende stappen om $25  aan CRO te ontvangen bij het kopen en staken van 2500CRO

 • Klik op de volgende link: https://platinum.crypto.com/r/7gdsfqtksk
 • Voer bij de pagina de volgende referral code in als het niet al erop staat: 7gdsfqtksk
 • Voer je e-mailadres in e klik vervolgens op de knop submit
 • Bekijk je e-mail en download de Crypto.com app voor iPhone of Android 
 • Na downloaden van de app is registreren vereist (KYC), hiervoor heb je een geldige telefoonnummer en ID nodig
 • Ben je klaar met (KYC) registratie dan zal crypto.com je ingevoerde gegevens controleren. Dit kan wel tot 3 dagen duren maar is meestal binnen 24 uur geregeld.

Vaak ontvang je binnen een halfuur antwoord, lang hoef je niet te wachten. Je kan na goedkeuring van je opgestuurde gegevens gelijk gebruik maken van de Crypto.com app. Jouw $25 aan CRO zie je ook gelijk verschijnen, maar deze is echter wel nog geblokkeerd. 

Om jouw $25 aan CRO te deblokkeren zal je 2500 CRO moeten staken. Gemiddeld zal je tussen de 100 a 200 euro moeten betalen voor 2500 CRO. [ccpw id=”1668″]

Crypto.com CRO staken voordelen

Voor het investeren van 2500 CRO krijg je heel wat terug! Naast $25 kan je ook een Ruby steel kaart aanvragen, met deze kaart krijg je gratis Spotify en 2% cashback op al je uitgaven. Naast alle bovenin genoemde voordelen kunnen jouw gestaked CRO coins in de 6 maanden die je moet staken ook in waarde stijgen.

Let op! Je gestaked CRO kunnen ook in waarde dalen dus wees bewust van de risico’s bij staken. Crypto.com met zijn 5 miljoen gebruikers zit nog in zijn begin fase, ruimte voor groei is er zeker.

Bij investeren is het belangrijk om eerst de risico’s goed te weten. Investeer nooit met geld dat je de komende tijd nodig zal hebben en zet minimaal een tijdspaan van 5 jaar in je hoofd. 

De crypto sector zit maar nog net in zijn baby fase en er is nog veel ruimte voor groei. Het handelen in cryptocurrencies is hoog speculatief, je geïnvesteerd vermogen kan dagelijks met meer dan 10% schommelen.

 

Geld storten op de Crypto.com app

Het storten van fiat geld op je Crypto.com account is heel gemakkelijk en kan via bank overschrijving of creditcard. Zelf maak ik alleen gebruik van bank overschrijving omdat het snel en kosteloos is. 

Wie voor 12uur geld overmaakt kan zijn gestort bedrag dezelfde dag zien worden bijgeschreven, dit gebeurt rond een uur of 6 in de middag. Heel snel is het zeker, tot nu toe altijd mijn gestorte bedrag dezelfde dag ontvangen. 

Wel heb ik een keer geld gestort na 12uur en het dan de volgende dag gekregen, dit was uiteraard te verwachten.

Ga je geld overmaken dan zal je eerst via de app een fiat Wallet moeten aanmaken. Dit is gemakkelijk en doe je door in de app op account (links onder) te drukken en vervolgens onderin fiat wallet te kiezen. 

Als je de twee eerdere stappen heb uitgevoerd kom je bij de fiat wallet pagina terecht, in het midden zie je “+set up new currency” staan. Als je hierop hebt gedrukt volg je de verdere aanwijzingen op het scherm en heb je binnen know time een fiat wallet opgezet. 

Bankgegevens die je krijgt moet je gebruiken voor het overmaken van fiat geld. Het zal een Engels IBAN rekeningnummer zijn met jouw eigen naam als ontvanger. 

Een creditcard gebruiken is momenteel ook kosteloos en je gestort bedrag zit er gelijk op. Helaas bezit niet iedereen een creditcard en is bankoverschrijving een prima oplossing voor wie geen creditcard heeft. 

Let op! Zelf geven ze aan op hun platform dat het tot wel 5 dagen kan duren! Wees niet ongerust als u geld er dezelfde dag niet opstaat en wacht het even af. Persoonlijk heb ik dit tot nu toe nog nooit meegemaakt en was mij gestorte geld altijd binnen 24uur beschikbaar.

foto van hoe je een fiat geld account aanmaakt

Rechtsboven zie je fiat wallet staan! Hier druk je om op de volgende pagina een Fiat wallet aan te maken. “+set up new currency”

voorbeeld van stortgegevens van de crypto.com app

Zo ziet je fiat wallet gegevens eruit! Deze informatie gebruik je om geld over te maken. Bij de eerste regel zie je staan beneficiary, dit is jou eigen naam. Tweede regel staat je IBAN, let op dit zal een Engelse IBAN wezen.

Review geld opnemen crypto.com

Je in waarde gestegen cryptocurrencies verkopen voor euro’s en deze (euro’s) via de app van Crypto.com terugboeken naar je eigen IBAN.” Ja zo simpel is het”.

Geld opnemen van je Crypto.com app is heel gemakkelijk en snel. Enige wat je moet doen is een eerste storting maken op je fiat wallet

Nadat je jou eerste storting hebt gedaan via jou eigen rekening weet Crypto.com wat je persoonlijke IBAN is en zal het bij opnemen ook deze gebruiken om je fiat terug te storten. Let wel op dat het een aantal dagen kan duren voordat je jouw geld op je rekening ziet verschijnen.

Fiat geld opnemen is momenteel gratis bij Crypto.com, let wel op mogelijke kosten van je bank. Hou deze crypto.com review in de gaten voor mogelijke veranderingen.

Wil je onmiddellijk over cash geld beschikken en bezit je een Crypto.com visa kaart dan kan je gemakkelijk jouw cryptocurrencies verkopen en je debit visa kaart opladen. Afhankelijk van je kaart Kan je tot €1000 kosteloos geld opnemen met je Crypto.com visa kaart.

crypto.com review geld opnemen met hun crypto visa kaart

De meeste mensen zullen waarschijnlijk voor een Ruby steel kaart kiezen en hiermee kan je maandelijks €400 kosteloos opnemen. Voor wie wat winst heeft gemaakt en gelijk over cash moet beschikken is een crypto kaart van crypto.com ideaal. Enige wat je moet doen is een geldmaat opzoeken!

Crypto.com betrouwbaarheid

Crypto.com heeft een directe verzekeringspolis van $100 miljoen afgesloten onder leiding van Arch Underwriting bij Lloyd’s Syndicate 2012. Dit is de grootste dekking die Ze hebben afgesloten voor hun crypto cold-storage bij bewaarpartner Ledger Vault.

Het nieuwe beleid brengt de totale cryptocurrency-verzekering op $360 miljoen inclusief directe en indirecte dekking via bewaarders. Dit zal de beveiliging van Crypto.com zijn groeiende gebruikersbestand versterken tegen fysieke schade, vernietiging en diefstal door derden.

Ondanks hun huidige bekendheid werden ze in hun beginjaren bestempeld als oplichters. Sindsdien is er bewezen dat veel van de tegenstanders ongelijk hadden en hun platform is in de afgelopen jaren keihard gegroeid in populariteit. Toch is het altijd verstandig om voorzichtig te zijn wanneer je gebruik maakt van een online wallet.

verkeers bord met betrouwbaarheid in het engels geschreven

De Fiat valuta op je Crypto.com-account wordt door een custodian bewaard en is ook verzekerd, per land verschilt dit nog echter. Voor het bewaren van je crypto daarentegen geld nog altijd no keys not your crypto. Wel worden tegoeden van gebruikers in een cold storage wallet bewaard.

Echter haalt dit niet alle risico’s weg van het laten van je crypto bij een derde. Crypto.com biedt wel een wallet aan waar je zelf de keys in handen hebt en eigenaar ben van je cryptocurrencies.

Crypto.com is zeer duidelijk met het openbaar maken van de risico’s en onderneemt stappen om te werken in overeenstemming met regelgeving over de hele wereld, zoals de anti-witwas- en KYC-verplichtingen die standaard voorkomen. 

Ze zijn streng met wat betreft verificatie van hun gebruikers. Bij het eerste aanmeldingsproces moet je jouw zelf kunnen legitimeren. Gelukkig is het meestal snel en gemakkelijk. Enige wat je nodig hebt is een telefoon (met camera) en een identificatie bewijs zoals een rijbewijs of paspoort.

Eerste keer Crypto.com gebruiken

Wie voor het eerst gebruik gaat maken van de Crypto.com app zal het binnen no time begrijpen. De lay-out is zeer herkenbaar en alles is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken.

foto van hoofmenu van crypto.com app

Als je bent ingelogd kom je als eerst bij de hoofdpagina terecht waar aan de bovenkant de totale waarde van je crypto.com wallet zichtbaar is. Dit is alles wat je in de app bezit, denk hieraan het geld dat je op je visa kaart, cryptowallet, exchange en earn hebt staan. Aan de onderkant zie je diverse iconen die je kan gebruiken om in de app te navigeren.

De favorieten die je in het midden ziet kan je gemakkelijk zelf instellen door op de zin see all te drukken. Hier kan je gemakkelijk jouw eigen lijst met coins instellen. Neem de tijd druk op alle iconen aan de onderkant en leer de app kennen! 

Binnen no time kan je aan de slag en weet je de app te navigeren. Wanneer je de midden knop met het crypto.com logo drukt kom je bij de hoofmenu terecht waar al de functies van de app zichtbaar zijn. Bij account krijg je al jouw tegoeden te zien, het gaat hier om:

 • Crypto Wallet
 • Exchange
 • Crypto Earn
 • Crypto Credit
 • Visa kaart
 • Fiat Wallet

Wil je meer weten over de app dan kan je hier hun handleiding bekijken.

Crypto kopen op de Crypto.com app

Heb je jouw gestort bedrag binnen dan wil je uiteraard crypto gaan kopen. Crypto.com beschikt over een ruim aanbod van de meest bekende coins. 

Met meer dan 65 coins en stable coins is er een voldoende aanbod voor de beginnende Hodler. Het kopen van cryptocurrencies in de app is simpel en binnen de kortste tijd uitgevoerd.

Vanuit de homepagina kan je gelijk op de coins in jouw favoriete lijst drukken en aan de onderkant de knop buy indrukken. Ga je crypto kopen dan kan je het op drie manieren doen.

 1. Creditcard (momenteel zonder kosten).
 2. Crypto wallet (met coins of stable coins die je al in je wallet bezit).
 3. Fiat geld (geld dat je hebt overgemaakt naar jou crypto.com rekening).

Exchange van Crypto.com review

De crypto.com app is een uitstekend wallet waar je gemakkelijk crypto coins kan verkopen, kopen en bewaren. De app zelf is echter niet geschikt voor de actieve trader. Wees niet ongerust want crypto.com bezit ook een uitstekend online Exchange die wel de middelen beschikt voor een actieve trader.

Om gebruik te maken van het Exchange zal je via hun website een account moeten aanmaken. Een app is er niet en traden wordt gedaan via de webbrowser. Beste is om bij allebei een account aan te maken omdat je dan van alle voordelen die crypto.com heeft aan te bieden kan profiteren.

crypto.com exchange review

Ook voor de die hard cryptocurrency hodlers is er een wallet beschikbaar waar jij in bezit ben van je eigen Keys. Goed dus voor degene die zijn crypto’s niet op een centraal gecontroleerd platform wil laten zitten.

De Exchange fees zijn zeer voordelig en worden berekend doormiddel van je handelsvolume, hoe meer je handel hoe minder je betaalt. De maker en taker fees liggen tussen 0,04 en 0,20%. Voor het laagste tarief moet je wel rekening houden met een handel volume van $10 miljoen. 

De meest zullen een tarief van 0,20% moeten betalen voor de maker en taker fees. Wil je nog minder fees betalen dan kan je CRO tokens staken voor korting, deze lopen wel tot 100% maar realistisch gezien zullen de meeste maar hooguit 10000 CRO tokens kunnen staken. Door 10000 CRO tokens te steken krijg je al 20% korting op je trading fees. Een account aanmaken doe je hier.

Kosten bij Crypto.com

De kosten bij Crypto.com zijn zeer voordelig en ze hebben voorlopig één van de laagste in de crypto sector. Bij het versturen van cryptocurrencies vanuit je wallet naar een andere wallet brengen ze zoals gewend bij andere platforms een klein % in rekening voor de blockchain transactie kosten.

De hoogte hiervan varieert van de coin die je wil versturen en de snelheid die je ze verzonden wil hebben. Voor een totaaloverzicht van alle kosten klik dan hier

Wat betreft de kosten voor het kopen van cryptocurrencies met een visa kaart zijn de kosten hiervoor 3,5% + 0,10. Goed nieuws want Crypto.com heeft tijdelijk de creditcard fees weggehaald. Je kan nu kosteloos crypto kopen met jou visa kaart. Hoelang dit gratis blijft is niet bekend dus hou deze crypto.com review goed in de gaten omdat het altijd kan veranderen.

kosten bij crypto.com

Het beste manier om cryptocurrency te kopen is door eerst fiat op je rekening te storten en dan crypto kopen. Crypto.com rekent op deze manier geen kosten en zal je cryptocurrencies kunnen kopen op true cost.

 

Een geweldig aspect van hun platform is het feit dat je kosteloos cryptocurrencies kan sturen naar een vriend, kennis of familie die in bezit is van een Crypto.com wallet app. Dit heeft ervoor gezorgd dat het versturen van crypto onderling zeer voordelig en snel is geworden.

Crypto.com review Earn

Met de Crypto.com earn functie kan je rente ontvangen door je cryptocurrencies of stable coins vast te zetten voor een bepaalde tijd. De te ontvangen rentes zijn op jaar basis en lopen tot wel 12%, voor dit zal je wel 25000 CRO-tokens moeten staken. 

Met minder dan 25000 CRO-Tokens bijvoorbeeld 2500 ontvang je tot max 10% rente per jaar. Het maximaal te behalen rente is alleen te verkrijgen bij stable coins. Voor het vastzetten van Bitcoin is dat Max 6,5% en voor Ethereum 5,5%.

Ga je de crypto.com earn functiegebruiken dan heb je de keuze uit drie termijnen

 • 3 maanden-max 12%
 • 1 maand-max 10%
 • Flexibel-max 8%

crypto.com review earn gebruiken

De earn functie is zoals gebruikelijk bij platforms die rente aanbieden op cryptocurrencies heel misleidend, dit omdat de te krijgen rente alleen te behalen is wanneer je ze echt een jaar vast zet. 

Dit betekentent dat je continu na het beëindigen van je termijn deze weer moet vast zetten en het niet automatisch wordt uitgevoerd. Voor de periode dat je het niet vast zet zal je dan ook geen rente op je crypto ontvangen.

De meerderheid zal hierom kiezen voor de flexibele termijn, dit omdat je het op elke moment kan onderbreken en het tevens ook door blijft gaan zonder einddatum. Een minpunt bij een flexibele termijn is dan wel een lagere rente, maximaal 8% met 25000 CRO gestaked.

Passief inkomen met crypto.com

De earn functie van crypto.com is in een uitstekend manier om gemakkelijk een passiefinkomen op te bouwen met behulp van cryptocurrencies. Hoe meer je kan wegleggen des meer je aan passief inkomen kan ontvangen. 

Voor wie een deel van zijn spaargeld in stable coins bewaard kan bij crypto.com tot wel 8% per jaar ontvangen. Dit klinkt uiteraard geweldig wanneer je naar de rente kijkt die banken momenteel geven op een spaarrekening. 

De rente wordt wekelijks uitbetaald en deze wordt in je wallet gestort. Het ontvangen bedrag wordt uitbetaald in de crypto die je hebt vastgezet. Heb je bijvoorbeeld Bitcoin voor een periode vastgezet dan ontvang je jouw wekelijks rente in Bitcoin.

klok met daarnaast telkens een hogere stapel munten dat wil zeggen geld groeit met tijd

Rentenieren in de crypto wereld is zeker mogelijk maar let wel op dat het niet zonder risico is, stable coins zijn niet volatiel maar zijn ook niet gereguleerd. Wees bewust van de risico’s en investeer nooit meer dan bepaalde procent van je portfolio in stable coins of cryptocurrencies.

Earn functie van Crypto.com gebruiken

Het gebruik maken van de earn functie is gemakkelijk en snel geleerd, volg hier de stappen en begin gelijk te verdienen! Navigeer als eerst naar het midden knop, druk hierop en klik vervolgens op Crypto Earn. 

Recht bovenin zie je een plus teken, als je hierop drukt kom je op een pagina waar je de keuze krijgt om de coin te kiezen die je wil vastzetten.

Als je een keuze hebt gemaakt moet je vervolgens de gewenste tijd kiezen om verder te gaan. Hierna accepteer je de voorwaarden en daarna kies je hoeveel crypto je gaat vastzetten. Let wel op, elk coin heeft een minimaal instap hoeveelheid!

Aanwijzingen Crypto.com earn

uitleg hoe crypto.com earn moet gebruiken

Ga naar het midden knop en druk erop, de volgende pagina die je ziet verschijnen is het hoofdmenu. Hier kan jij ook alle app functies zien en gebruiken, om te earn functie te gebruiken druk je erop!

uitleg hioe je crypto.com earn moet gebruiken

Heb je op Earn gedrukt dan zie je op de volgende pagina aan de bovenkant het totaal bedrag dat je al hebt vastzitten. Onderin zie je wat je allemaal aan crypto hebt vastzitten plus de gekozen termijn. Wil je een nieuwe coin vastzetten voor een bepaalde tijd dan druk je rechtsboven op de plus en kies je op de volgende pagina eerst jouw gewenste Crypto die je wil vastzetten.

Wil je stoppen met de earn functie en je maakt gebruik van een flexibele regeling dan druk je op min. Bij het gebruik van de termijnen 1 maand en 3 maanden hoef je niets te doen. Deze lopen automatisch af en worden bijgeschreven in je wallet wanneer de einddatum is bereikt.

Heb je op de plus gedrukt en een cryptocurrency gekozen dan is de volgende stap het kiezen van je gewenste termijn. Heb je een termijn gekozen dan zal je Crypto.com zijn voorwaarden moeten accepteren. Het is belangrijk dat je ze lees voordat je ze accepteert.

Heb je alle voorwaarden doorgelezen en geaccepteerd dan kan je op de volgende pagina de hoeveelheid crypto kiezen die je wil vastzitten. Heb je dat gedaan dan klik je op continue. Je crypto is zit nu vast voor de afgesproken tijd.

Krediet functie Crypto.com Review

Ben je een die hard crypto hodler en wil je komende jaren jouw cryptocurrencies niet verkopen maar je hebt in de korte tijd geld nodig dan is de lend functie van crypto.com een goede optie. 

De krediet functie kan je gebruiken om een lening af te sluiten met een maximumduur van 12 maanden, jouw crypto wordt gebruikt als onderpand en je kan in verschillende stable coins worden uitbetaald.

Het jaarlijkse rentepercentage bij een krediet is 8 of 12%, voor het laagste tarief zal je eerst 25000 CRO tokens moeten staken. Het minimum dat je kan lenen bedraagt $100 in een stable coin naar keuze, het maximumbedrag die je kan lenen bedraag $1000000.

Vaak wordt er een lening afgesloten om meer cryptocurrencies te kopen en te speculeren op een hogere prijs in de toekomst. 

Dit is heel gevaarlijk en ik raad het af! Maak alleen gebruik van de krediet functie als je die gaat gebruiken voor een andere doeleinden dat geen meer crypto kopen is. de laatste kan je het best met geld die je niet nodig hebt doen.  

foto van hoe je crypto.com krediet moet gebruiken
foto van hoe je crypto.com krediet moet gebruiken

Crypto.com review Visa kaart

Wie de Crypto.com app downloadt heeft dit waarschijnlijk gedaan voor de MCO Visa card die ze aanbieden. Vijf kaarten met elk hun eigen voordelen. De meeste zullen waarschijnlijk de midnight blue en de Ruby steel nemen omdat die twee het goedkoopst zijn om aan te schaffen. 

De eerste in de rij van vijf “midnight blue” is ook de enige die echt gratis is. Voor de rest zal je CRO-tokens moeten aanschaffen en staken, de hoeveelheid die je nodig hebt loopt van 25 duizend t/m 2,5 miljoen. De gemiddelde prijs van een CRO-token schommelt voorlopig tussen de €0,05 en €0,15.

[ccpw id=”1668″]

Wordt de vraag naar CRO-tokens groter door bijvoorbeeld: omdat meer mensen een Crypto.com visa willen hebben, kan de prijs van de CRO-token stijgen. Let wel goed op! De prijs kan ook altijd dalen en je gekochte CRO kan minder waard worden.  

Hieronder een tabel met al de voordelen per kaart.

tabel met alle voordelen van elke visa kaart van crypto.com

 

Heb je interesse in een kaart dan zou ik niet de gratis kaart (midnight blue) nemen maar dan toch de 25 duizend CRO tokens staken voor een Ruby steel. 25 duizend CRO tokens kopen is nogal wat maar naast de kans dat je gestaked coins in waarde kunnen stijgen krijg je ook 2% cashback op al je inkopen en gratis Spotify. 

Wie vaak naar het buitenland gaat en daar geld opneemt kan ‘maandelijks tot €400 kosteloos geld opnemen. Uiteraard is het laatste ook in eigen land mogelijk 

Schrijf je hier in met gebruik van de volgende code: 7gdsfqtksk dan ontvang je alvast 25 dollar aan CRO-tokens bij het kopen en staken van 25 duizend stuks CRO

De midnight blue card is geen metalen card maar een plastic versie, het is geen slecht investering maar bij de Ruby steel krijg je toch nog wat extras voor je investering.

Hoe werkt de Crypto.com Visa kaart

Ondanks de naam crypto Visa card maken de kaarten van crypto.com geen gebruik van cryptocurrency als betaalmiddel, fiat wordt gebruikt voor het uitvoeren van transacties. Het is simpelweg een prepaid Visa card die je kan opladen door euro’s of pond erop te zetten. 

crypto.com visa kaart gebruiken Waarom dan de naam crypto Visa card? Wel omdat je momenteel wel de grootste vier cryptocurrencies en een aantal stable coins kan gebruiken om je Visa card te laden met fiat geld. Gaat hier dan om Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple. Deze vier kan je verkopen en je cryptocard laden met fiat geld voor gebruik.

Je kan ook direct geld (in Europa euro’s of pond) op laten zetten in plaats van je cryptocurries te verkopen. Hier maak ik persoonlijk veel gebruik van omdat ik zoveel mogelijk met me crypto.com visa kaart probeer te betalen zodat ik 2% van mijn aankopen terugkrijg. 

Het accepteren van cryptocurrency als betaalmiddel is nogal lastig aangezien de wisselkoersen aanzienlijk kunnen fluctueren. De ontvanger van de crypto zal met de kosten(wisselkoersen)komen te zitten mocht hij diensten of goederen hebben geleverd en betaling genomen in crypto. 

Er zijn ondernemingen die direct cryptocurrencies accepteren maar deze zijn nogal in de minderheid maar zullen hoog waarschijnlijk met de crypto sector mee groeien. Voor nu zal fiat het beste oplossing zijn voor cryptocurrencies kaarten.

Waarom een cryptocurrency Visa kaart gebruiken?

Als je toch geen cryptocurrencies kan uitgeven met een crypto kaart dan waarom één nemen? Wel omdat je wel crypto kan uitgeven met een Visa card maar echter moet je deze als eerste omzetten in fiat voordat je het kan gebruiken. De Crypto.com app maakt dit geel gemakkelijk en toegankelijk met hun aanbod van verschillende soorten crypto debit visa kaarten.

foto van de visa kaarten van crypto.com plus een telefoon met daarop hun appWie al een tijdje in crypto zit kan over een aanzienlijk rendement beschikken, neem bijvoorbeeld iedereen die in 2018 is ingestapt en Bitcoin of Ethereum heeft gekocht. Deze zouden nu over dikke winsten beschikken die ze wellicht zouden willen uitgeven, een crypto visa card geeft hun de mogelijkheid om hun winsten te besteden.

Wanneer je door het handelen in cryptocurrencies winst hebt gemaakt kan het nogal lastig zijn deze winsten in fiat terug te krijgen op je rekening met zo min mogelijk kosten. Je betaald in veel gevallen bij elk transactie kosten en vaak moet je meerdere handelingen verrichten voordat je jou behaalde winst op je rekening heb staan.

Ook de nodige tijd is van belang, het kan soms erg lang duren voordat je fiat is bijgeschreven op je IBAN-rekening. Met een crypto.com visa kaart beschik je onmiddellijk over jouw geld en kan je afhankelijk van je gekozen kaart tot wel €1000 in één keer kosteloos opnemen.

Crypto.com: Review visa kaart cashback ervaring

Wie beschikt over een Crypto.com debit Visa kaart doet automatisch mee aan de cashback programma. Het terug te krijgen procent hangt af van welke card je hebt gekozen en loopt van 1% t/m 8%, bij de hoogste moet je ook rekening houden met het nodige staken van 2,5 miljoen CRO tokens wat niet voor iedereen is weggelegd.

[ccpw id=”1668″]

Wanneer je een aankoop maakt met je Cryptro.com visa kaart krijg je meteen de te ontvangen procent van je aankoopbedrag terug, dit gebeurt automatisch en is ook gelijk zichtbaar in de crypto.com app. Het bedrag die je ontvangt is wel niet in euro’s maar in CRO-tokens. Deze kun je opsparen, veranderen in een andere crypto of verkopen voor euro’s.

De meeste zullen beschikken over een Ruby steel card met een nodige stake van 2500 CRO tokens en zullen hiervoor 2% terug krijgen op al hun inkopen. De cashback systeem is niet zo bekend in Nederland maar in de verenigde Staten is dit heel populair en is vaak alleen te verkrijgen bij een creditcard en niet bij een debit kaart.

Aanbieders die een cashback programma geven bij een debit of prepaid visa kaart hanteren bijna altijd een tarief van 1%. Een 2% cashback programma. Een prepaid of debit visa kaart is uniek en crypto.com is één van de weinige die het aanbiedt!

Waar kan je de Crypto.com visa kaart gebruiken?

Je Crypto.com visa kaart kan je overal gebruiken waar visa wordt geaccepteerd, persoonlijk gebruik ik het voor bijna al mijn uitgaven. Ik heb de Ruby steel Crypto.com visa kaart en 2% terug krijgen van mijn maandelijks uitgaven is geweldig.

Voor elk €100 die ik uitgeef krijg ik €2 voor terug, klinkt misschien niet veel maar ten eerste geef ik maandelijks meer dan €100 uit en op jaarbasis bespaar ik redelijk wat geld. Geld die ik terugkrijg van Crypto.com cashback programma laat ik wisselen in Bitcoin of Ethereum. Hier in Nederland kan je bijna overal met visa betalen, helaas bij de alberthijn niet.

crypto.com review crypto debit visa kaart gebruiken

Benzine tanken doe ik ook voornamelijk met mijn Crypto.com visa kaart, let wel op dat dit alleen mogelijk is bij bemande tankstations. Bij een onbemande tankstations kan je namelijk niet gebruik maken van een debit visa kaart, het pinapparaat accepteert het niet en je zal telkens een foutmelding krijgen. Betaal je aan de kassa dan werkt het prima, mits je uiteraard geld erop hebt staan!

Al bij al werkt de cashback programma van Crypto.com goed en heb ik altijd bij het maken van een aankoop gelijk mijn 2% teruggekregen. Eén ding vind ik wel minder is dat je het in CRO-tokens ontvangt, begrijpelijk is het wel omdat het een use case is van de token.

Het zou wel beter zijn geweest als je het in Bitcoin zou ontvangen maar niet getreurd omdat je jou ontvangen CRO tokens altijd kan omzetten in Bitcoin. Persoonlijk geloof ik wel dat de CRO token prijs zal stijgen en hou er wel een beetje bij de hand voor als het zou moonen. 

De CRO token heeft aardig wat use cases en met de verdere groei van Crypto.com zal de vraag ernaar alleen maar verder groeien. Let op dit is geen beleggingsadvies, doe altijd je eigen onderzoek

Min en pluspunten Crypto.com app

De Crypto.com app is een geweldig platform maar ook niet helemaal perfect. Hoewel de app heel wat voordelen met zich meebrengt heeft het ook zijn tekortkomingen. 

Je kan cryptocurrencies kopen in de app maar helaas biedt het niet alle mogelijkheden die een Exchange met zich meebrengt, het is dan ook meer een wallet dan een Exchange. Het plaatsen van een koop of verkoop order (limiet order) op een bepaalde prijs is onmogelijk, wil je jou cryptocurrencies kopen of verkopen dan zal je de prijs moeten betalen die op dat moment van toepassing is.twee handen één met een like en de anderen met een dislike

Wil je alsnog de mogelijkheid hebben om orders te plaatsen dan kun je gebruik maken van hun Exchange platform.

De Crypto.com app heeft een beperkt aanbod aan cryptocurrencies. Hoewel ze over alle bekende cryptocurrencies beschikken heb je niet de mogelijkheid om minder populaire coins te kopen. 

Pluspunten 

 • +Alles in één crypto platform 
 • +Goedkoop en snel browser Exchange 
 • +Rente op je cryptocurrencies
 • +Geld lenen (stable coins) met je crypto als borg
 • +Debit visa kaart met cashback programma van 1 t/m 5%

Minpunten 

 • Om mee te doen met de promoties moet je eerst CRO staken
 • In de app heb je geen groot aanbod van cryptocurrencies 
 • Niet transparant met hun inkomsten 
 • App en exchange zijn niet in het Nederlands verkrijgbaar

Conclusie crypto.com review

De klantenservice kan wat traag zijn en ze spreken geen Nederlands maar er wordt binnen 24uur gereageerd. De problemen die ik heb meegemaakt waren ook gelijk opgelost.  Ze ondernemen stappen om hun platform veiliger te maken en sluiten regelmatig verzekeringen af om de tegoeden van hun gebruikers te beschermen.

Wel mogen ze wat mij betreft meer transparant zijn met hun financiën. Er is namelijk weinig bekend over hun inkomsten en mensen vragen zich af hoe ze al hun promoties kunnen financieren. 

Enige wat we eigenlijk weten is dat ze in 2017 bijna $30 miljoen wisten op te halen met hun ICO en $ 12 miljoen hebben betaald voor het overnemen van het domeinnaam crypto.com, verder is het een blank papier. Ze zijn een privaat bedrijf en hoeven hun financiën niet openbaar te maken maar toch is het gewenst als crypto bedrijf om wat transparanter te zijn.

Al bij al bieden ze aardig wat goede promoties en hun Token CRO heeft een miljarden marktkapitalisatie. In de eerste instantie hadden ze een twee token systeem, MCO en CRO. Dit is nu gelukkig opgelost en alle houders van de MCO-token kunnen deze omwisselen voor CRO tokens.

man achter een lapto die een duimpje geeft

Meest gevraagd crypto.com review

Alle transacties die je maakt op de Crypto.com app zullen worden bewaard zoals je zo verwachten bij een reguliere bank. Zelf geven ze aan dat beveiliging één van hun topprioriteit is en u persoonlijke informatie zal veilig worden bewaard. Klinkt een beetje als een bank en niet decentraal zoals we van crypto zouden verwachten maar er is een degelijke reden voor dit centralisatie. Hun centralisatie zorgt er namelijk wel voor dat ze hun tegoeden (van gebruikers) kunnen verzekeren tegen mogelijke hacks.

 

Ja ze zijn betrouwbaar en de tegoeden van gebruikers zijn verzekerd voor een bedrag van $360 miljoen. Hun token CRO zit in de lijst van top 20 met een miljarden marktkapitalisatie 

Ze hebben een online Exchange maar voor de voordelen van de app zoals een debit visa kaart zal je een telefoon moeten hebben. Op hun website kan je alleen gebruik maken van de Exchange en zul je alsnog de app moet downloaden voor functies zoals de earn en krediet.

De klantenservice kan je bereiken doormiddel van chat in de app of website, er wordt niet gelijk gereageerd maar verwacht een antwoord binnen een aantal uren. Nederlands wordt er niet gesproken dus je zal in het Engels moeten communiceren.

Ben je jou inloggegevens vergeten dan kan je contact opnemen met de klantenservice via de app zelf of op hun site. Hou wel rekening dat het even kan duren voordat je antwoord krijgt vanwege drukte.

Crypto.com is actief in aardig wat landen verspreid over heel de wereld, elk land heeft wel zijn restricties en hierdoor zijn niet alle functies van de app beschikbaar. Er worden meerdere talen ondersteund maar helaas nog geen Nederlands, wellicht zal dit in de komende tijd veranderen.

Een krediet nemen is bijvoorbeeld niet beschikbaar in Hong Kong, Singapore, Zwitserland, Malta en de verenigde Staten. Crypto.com Visa Kaarten zijn alleen verkrijgbaar in verenigde Staten, EU en een aantal landen in Azië.

Door 25 duizend CRO tokens te staken kan je tot wel 12% rente ontvangen voor het 3 maanden vastzetten van joue crypto. Bij Bitcoin en Ethereum zijn de maximale rente 6,5 & 5,5%. Hou wel rekening mee dat de rente standen op basis van een jaar zijn en niet over de periode die je ze vastzet

De hoogste rente die je kan ontvangen op stable coins bedraagt 12% op jaarbasis en is te behalen door minimaal 250 usdt in te leggen en 25 duizend CRO staken. Zonder CRO staken is het maximaal te behalen rente 8%. Bij het vastzetten van je stable coins heb je de keuze uit drie mogelijkheden: flexibel ,1 maand en 3 maanden

Ze verkrijgen hun inkomsten op verschillende manieren, één ervan is het uitlenen van stable coins tegen rente. Ook verdienen ze wanneer je vanuit het Exchange cryptocurrencies koop en verkoop, elke keer dat je een trade uitvoer houden ze een percentage hiervan. De laatste is niet veel maar bouwt wel op naarmate hun trading volume groter wordt. Crypto.com heeft ook inkomsten gekregen door de uitgifte van utility tokens, dit zijn de MCO en CRO token.

Om de zoveel tijd houdt de Crypto.com Exchange een speciale promotie genaamd “The Syndicate”, waar het andere cryptocurrencies inwisselt voor CRO tegen de helft van hun huidige marktprijs. Dit wordt meestal gedaan wanneer een nieuwe cryptocurrency op de Exchange wordt vermeld. Om deel te nemen moeten gebruikers een bepaald bedrag aan CRO staken voor een kans om tweemaal zoveel van een andere cryptocurrency te ontvangen als die CRO waard is, dit tot verschillende maximumbedragen. Elke ongebruikte CRO-belofte wordt aan het einde geretourneerd.

 

Disclaimer:

Ik ben geen belegging guru of adviseur deel alleen mijn kennis en ervaring. Je bent ten allertijden zelf verantwoordelijk voor je financiële beslissingen. Doe altijd je eigen onderzoek en stap nooit blind in een positie. 

Wees bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggen en daytraden. Gebruik je CFD’s dan moet je rekening houden met het feit dat 70% geld verliest. Wees geen amateur maar verkrijg altijd eerst kennis en kunde en bedenk een strategie voordat je gaat traden. 

Oefen eerst voordat je gaat handelen met echt geld. Jij en jij alleen bent verantwoordelijk voor de beslissingen die worden gemaakt over, van, voor investeren.

Volg ons ook op social media.

Investeer in je toekomst ! begin met beleggen en creëer een passief inkomen.