DEGIRO review | Hoe voordelig zijn ze?

degiro review 2021

DEGIRO review en betrouwbaar informatie

Eén van de beste brokers uit Nederland met de laagste tarieven. Vertrouwde broker en een must have voor iedereen die voor de lang termijn wil beleggen. Overzichtelijk platform waar je makkelijk kan beginnen met beleggen. Van Nederlandse boden, DEGIRO een broker die je kan vertrouwen. 

Sinds 2013 is DEGIRO actief in Nederland en de oprichters komen van BinckBank. Inmiddels is de dienstverlening uitgerold naar 18 Europese landen en kunnen ze binnenkort een groot speler worden in Europa. Succesvol zijn ze zeker, naast een overname van een Duits bedrijf hebben ze ook 59 internationale award gewonnen. In Degiro review behandelen wij alle belangrijke onderwerpen.

DEGIRO review: plus & minpunten

 • +Lage tarieven 
 • +Gratis account aanmaken 
 • +Geld storten vanuit eigen rekening met iDEAL, gestorte bedrag staat er meteen op en kan gelijk worden gebruikt 
 • +Platform is zeer gebruiksvriendelijk 
 • +Goed voor beleggen op de lange termijn 
 • +Kennis toetsen zodat je niet gaat handelen in instrumenten die je niet begrijpt  
 • Niet bestemd voor daytraders 
 • Geen mogelijkheid om te handelen CFD’s 
 • Beperkte technische analysemogelijkheden
 • Beperkte technische analysemogelijkheden
 • Periodiek beleggen niet mogelijk

   

Rekening openen bij DEGIRO

Het openen van een account is heel simpel maar nadat je dit hebt gedaan zal je wel wat informatie moeten invullen, dit is gebruikelijk bij betrouwbare brokers en is voor u eigen veiligheid bestemd. Als eerste zal je jouw email moeten invoeren en een wachtwoord moeten aanmaken. Bij DEGIRO kan je kiezen uit een normale account of custody account.

Nadat je een account hebt aangemaakt bij DEGIRO kan je kiezen uit verschillende type belegging accounts: 

 • Basic account  
 • Active account 
 • Trader account  

Voor de beginnende beleggers is het beter om te kiezen voor een basic account, bij deze kan je gerust handelen zonder een verhoogd risico. Bij de basic account is handelen met marge niet mogelijk, dit is goed omdat de beginnende belegger niet veel kennis heeft over margin trading. Beleg je al een tijdje en zijn de risico’s al bekend dan kan je kiezen voor een active of trader account.

Normaal account of custody account bij DEGIRO

lang straat met een vraagteken op de straatBij alle twee kan je handelen in alle aangeboden effecten, echter zit het verschil in het uitlenen van effecten. Dit laatste kan namelijk niet bij een custody account maar wel bij een normale account. Brokers lenen effecten uit! Dit doen ze bijvoorbeeld om short te kunnen gaan, voor het uitlenen van de aandelen ontvangt DEGIRO een vergoeding. 

Het risico hiervan is dat de broker failliet kan gaan maar dan kans hierop is heel klein. Mocht de broker toch failliet gaan moet je geen zorgen maken over je tegoeden omdat deze bij een apart bewaarbedrijf zitten, je bent dus verzekerd van je geld. Een normaal account heeft meer risico maar die zijn vaak nihil, extra betalen voor minder risico vind ik hier niet zo relevant. 

Custody account:

Voor een custody account betaal je namelijk iets meer maar dan mogen je effecten niet worden uitgeleend. Een nadeel van het custody account is het feit dat je er wel dividendkosten moet betalen. Ook is het handelen in derivaten niet meer mogelijk en is short gaan geen optie. Momenteel is debet geld ook nog niet mogelijk. 

Een normale account kent misschien wat meer risico’s maar persoonlijk vind ik deze niet hoog genoeg om te kiezen voor een custody account en gaat mijn voorkeur naar een normale account. 

Basic account DEGIRO

Active account DEGIRO

Trader account DEGIRO

DEGIRO review: Handelen op DEGIRO platform

De basis functionaliteiten zijn allemaal aanwezig en het openen of sluiten van een order gaat redelijk zoals gewend bij andere brokers. Echter zijn er wel een paar punten die je kunnen irriteren. Bij het openen van een effect in je favoriete map kan je niet terug gaan van waar je bent gebleven en moet je helemaal naar beneden scrollen als je nodige effect onderaan in het lijst zou staan. Zou beter zijn geweest als je bij het terug klikken gelijk komt waar je was gebleven. 

Nieuwe functies:

Ook kan je helaas je favorieten niet groeperen en mappen maken voor bijvoorbeeld luchtvaart, olie-industrieën enz. Je kan maar één lange lijst maken.

Je kan nu bij DEGIRO 10 favorieten mappen aanmaken! Jammer dat ze wel een maximum van 10 hebben gezet. Er zijn namelijk meerdere sectoren dan alleen maar tien. In de toekomst zal het wel geweldig wezen als je ook nog per favoriete map je portefeuille waarde kon inzien. Nu zie je namelijk alles wat je bezit en niet bijvoorbeeld per sector dat je Volgt. Bij deze hopen wij dat jullie hieraan gaan werken!

Analysemogelijkheden DEGIRO 

De analysemogelijkheden zijn ook beperkt en bij het klikken van een bedrijfsprofiel krijg je maar een minimaal aan informatieEnige wat er staat is een kort beschrijving en een lijst met de namen van het management. Ondanks DEGIRO één van mijn favoriete brokers is vind ik het wel jammer dat ze niet meer informatie bieden per effect. Zoals de laatste bedrijfsresultaten en dividend informatie. Bij Trading212 is dit wel het geval. 

DEGIRO review: Technische analyse bij DEGIRO

mannelijke trader die de koers van een effect bekijktDe technische analyse mogelijkheden bij DEGIRO zijn redelijk goed, geen professionele software maar wel goed genoeg. Je hebt de keuzen uit verschillende indicatoren waardoor technische analyse bij DEGIRO gerust kan worden uitgevoerd. Helaas wel geen mogelijkheden tot educatie.  

DEGIRO biedt de mogelijkheid voor technische analyse maar dit gebeurt niet op hun platform zelf maar gaat via een derde. Het is uiteraard een prima platform om TA uit te kunnen voeren.

Skillshare technische analyse:

Wil je alles van technische analyse leren en continu op de hoogte blijven van de laatste trends, dan is skillshare een geweldig platform om je jezelf up to date te houden. Skillshare is een online platform met duizenden online cursussen die je kan volgen tegen een maandelijks bedrag. Je kan hierop niet alleen technische analyse leren maar ook coderen ,grafisch ontwerpen en nog veel meer. Altijd al gedroomd om iets anders te gaan doen dan is skillshare een goed begin.

Door hier te klikken kan je het één maand vrijblijvend uitproberen, je zit aan niets vast en kan het platform volledig gratis uitproberen. 

Waarom één hoog bedrag betalen aan een aanbieder voor een specifiek cursus terwijl je bij skillshare duizenden kan volgen.  Jou toekomst zit in jou handen hou nu op met dag dromen en begin te leren. Let op ! Momenteel zijn de cursussen in het Engels.

Dividend en informatievoorziening bij DEGIRO

persoon met een handvol geldbiljetten die hij uitleentDividend word automatisch uitbetaald en als gebruiker van DEGIRO platform hoef je niets te doen. Uiteraard dien je wel een dividend betalende effect te bezitten om te worden betaald. Een minpunt is wel dat je niet ziet wanneer een aandeel EX-dividend gaat. 

Als dividend belegger zal je extern op zoek moeten gaan voor ex dividend agenda’s aangezien DEGIRO je de mogelijkheid niet geeft om te zien welke effecten dividend uitbetalen en gaan betalen. Informatie hierover zal je als gebruiker zelf moet zoeken. Handige websites hiervoor zijn: 

let op! dividend belasting wordt bij uitbetaling gelijk ingehouden.

DEGIRO review: Mobiele platform bij DEGIRO

een smartwatch en een smartphoneMobiel traden is ook beschikbaar bij DEGIRO en de functies vergeleken met de web trader is min en meer hetzelfde. Orders plaatsen, kopen en verkopen werkt allemaal hetzelfde

Effecten in je jou favorieten map plaatsen gaat gemakkelijk en werkt ook op dezelfde manier als de webtrader. Onderweg je portfolio kunnen inzien en aanpassen is de hoofdfunctie van DEGIRO mobiele trader, dit functioneert naar behoren en krijgt van ons een voldoende qua gebruiksgemak. 

Hoe hoog zijn de kosten bij DEGIRO?

Kosten bepalen voor een groot deel je uiteindelijke rendement bij beleggen. Het is belangrijk om van tevoren hiermee rekening te houden aangezien soms kosten bij brokers heel hoog kunnen oplopen. De actuele kosten van de DEGIRO zijn makkelijk te vinden op de website van DEGIRO onder tarieven. DEGIRO rekent bijvoorbeeld €2.50 kosten per jaar per beurs waarop je handelt. De laatste is namelijk bij Amerikaanse beurzen. Handel je met effecten van de Amerikaanse beurs dan zal er €2,50 per jaar worden ingehouden.kosten in het engels geschreven op een krijtbord

Servicekosten:

DEGIRO rekent standaard geen servicekosten, je betaalt dus alleen voor de uitgevoerde transacties. Hierbij geldt hetzelfde tarief voor iedere transactie, er is doorgaans een vast deel en een variabel deel. Het vaste deel is over iedere transactie gelijk. Het variabele deel hangt af van het aantal aandelen dat je koopt.  Een voordeel van DEGIRO is dat je zonder transactiekosten kunt beleggen in een goed aanbod van indexfondsen. Dit doe je door een ETF te kopen van de kernselectie, voorbeeld hiervan zijn de Fundshare fondsen. 

Met een indexfonds kan je een markt of sector volgen tegen lage kosten. Dit is een aantrekkelijk en gemakkelijk manier om vermogen op te bouwen. Op nieuw beursgenoteerde beleggingsfondsen betaal je wel hogere transactiekosten. Je betaalt dan € 7,50 + 0,10% of in sommige gevallen zelfs € 75 + 0,1%. Let dus goed op het type fonds dat je aanschaft! 

Overige kosten DEGIRO review

foto van diverse valuta,euro, pond en dollarLet AUB!! op het feit dat wanneer je aandelen koopt in een andere valuta je hiervoor kosten moet betalen, voor het omzetten van valuta’s betaal je 0,1%. Wanneer je dus aandelen in een ander valuta koopt verlies je hier direct 0,1% op. Het is ook mogelijk om valuta’s handmatig om te zetten wat voordeliger kan uitvallen bij grote transacties. Vaak zijn er ook bekende effecten in euro genoteerd dus hoef je ze niet in dollars aan te schaffen.

Aandelen van Nederlandse & Belgische beurzen kopen zijn het goedkoopst, om een aandeel hier te kopen betaal je maar €2+ 0.03% van het bedrag. 

Een voorbeeld hiervan is als volgt:

Je koopt €1000 in het aandeel ING, voor deze transactie betaal je totaal €2,30 aan kosten. De twee euro is het starttarief en 30 cent is 0.03% van €1000. Een volledig overzicht van de kosten per beurs en instrumenten vind je hier.  

Bij DEGIRO kan je ook short gaan op een aandeel, bij short gaan ga je ervan uit dat de aandelenkoers zal dalen. De tarieven hiervoor verschillen per effect en is afhankelijk van het risico van het aandeel. Op aandelen met een laag risico betaal je 1% en op aandelen met een hoog risico betaal je 2%. 

Automatisch beleggen bij DEGIRO

Automatisch beleggen met name elke maand een standard bedrag instellen en bijvoorbeeld een indexfonds kopen bij DEGIRO is helaas niet mogelijk. Niettemin vind ik dit geen reden om DEGIRO niet te gebruiken.

Als beginnende belegger moet je wel van tevoren weten met hoeveel geld je wil gaan beleggen. Kan je maar maandelijks €50 missen dan stort je er ook maar €50.  Er zijn een handvol ETF’s waar je met weinig risico’s in kan beleggen. 

Een populaire ETF zoals de FWRL met een prijs van rond de 75 euro zou je in kunnen beleggen. Ja met 50 euro kan je geen ETF van 75 euro kopen maar de volgende maand wel. Punt is om elke maand geld opzij te zetten en deze te vergeten, wat de prijs van de FWRL op dat moment is niet belangrijk. Wat belangrijk is de waarde over 5 à 10 jaar en hoeveel je maandelijks inleg van €50 euro na die tijd waard is. Dollar-cost averaging.

DEGIRO met zijn lage tarieven is een broker voor de zelfstandige belegger die bereid is zelf onderzoek te doen.

DEGIRO USD

Bij DEGIRO is het mogelijk om aandelen te kopen op verschillende markten, alle beurzen buiten de euro maken gebruik van hun eigen valuta. Wil je bijvoorbeeld aandelen kopen op de beurs van Amerika dan reken je af in dollars. DEGIRO zal je euro’s dan omwisselen in dollars voor dit aankoop, hiervoor betaal je wel een vergoeding van 0,1% van je aankoop.

Koop je bijvoorbeeld 5000 euro aan Amerikaanse aandelen, betaal je dan 0,1% wat 5 euro is voor het omwisselen van je euro naar dollars. Verkoop je ze na een tijd dan betaal je weer 0,1% om dollar naar euro te wisselen. Het converteren van valuta gebeurt automatisch door de autoFX.

TIP:

om geld te besparen kan je het best de autoFX uitschakelen en alleen (aanzetten)gebruiken bij het kopen van bijvoorbeeld aandelen in dollars (ook andere valuta’s). Koop je vaker aandelen in dollars of een andere valuta is het verstandig om ze bij verkoop niet te laten converteren in Euro’s maar ze te houden in de valuta waarmee je trade. Wil je weer aandelen gaan kopen in dollars dan kan je jouw geld dat nog in dollars is gebruiken om dit te doen en bespaar je op kosten.

Het aan- en uitzetten van de autoFX gaat gemakkelijk en is te vinden onder de naam Valuta afhandeling

de locatie van autoFX in DEGIRO appde locatie van autoFX in DEGIRO app

Daytraden bij DEGIRO review

Ga je voor daytraden dan is DEGIRO een OK oplossing, echter kan je niet in CFD’s handelen maar zal je andere beleggingsproducten met een hefboom moeten gebruiken (bijvoorbeeld turbo’s & sprinters). Traden met margin is ook mogelijk bij DEGIRO als je een active of trader account hebt, dat kan tot 100% van je portefeuille waarde.

De giro heeft een ruim aanbod van beleggingsproducten(derivaten) maar heeft helaas geen CFD’s. CFD’S zijn populair hefboomproducten die daytraders vaak gebruiken om hun winsten te verhogen. CFD-platforms bieden meer keuzes in effecten dan reguliere producten zoals turbo’s en sprinters. De risico’s bij CFD’s zijn ook hoger en 70% van de traders verliezen geld. Wil je liever in CFD’s handelen klik dan hier.

Prima daytraden bij DEGIRO:

Je kan prima daytraden bij DEGIRO maar verwacht geen groot aanbod aan effecten met een hefboom. DEGIRO is dan meer een broker voor de beginnende en professionele belegger die voor de lange termijn wil beleggen en niet in en uit posities wil stappen. Ben je een beginnende belegger dan zit je goed bij DEGIRO.

Met hun lage transactiekosten is een basic account meer dan voldoende. Om te kunnen handelen in bepaalde effecten zal je een kennis en ervaring toets moeten maken. Dit is om te kunnen aantonen dat je voldoende begrijpt. Traden met margin of het gebruiken van hefboom producten brengen namelijk meer risico met zicht mee.

Demo account bij DEGIRO

DEGIRO biedt helaas geen demo account met nep geld waarop je kan leren beleggen, maar wees niet bevreesd omdat bij degiro je ook niet zomaar in beleggingsproducten kan investeren die je niet begrijpt. Zoals eerder vermeld moet je eerst toetsen afleggen die bepalen of je de basis van het instrument kent voordat je het mag gebruiken om te handelen. 

DEGIRO is dan ook een broker voor de meer serieuze belegger die al voldoende weet over de wereld van effecten. Je hoeft geen professionele te zijn om een account te openen bij de giro maar het is wel van belang dat je zelf bewust ben van de risico’s wat gepaard gaat met beleggen. Ben je een beginnende daytrader die het liefst dagelijks wilt oefenen met nep geld dan kan je hier een gratis demo account aanmaken. 

Bij daytraden moet je wel een strategie hebben en moet je nooit blind in een positie stappen. DEGIRO heeft dan geen demo account maar voor de rest is het een uitstekende broker waarop je kan vertrouwen dat je gestort geld veilig zit.

DEGIRO review: aanbod REITS

Wie in REITS wil investeren zit bij DEGIRO goed, met een ruim aanbod aan Amerikaanse REITS heb je genoeg keuze voor je portfolio. Naast een groot aanbod Amerikaanse REITS heb je ook keuze uit Europese vastgoedconcerns zoals Unibail Rodamco, Eurocommercial properties en Wereldhave. Voor de dividend belegger is een goed aanbod van REITS belangrijk, mede hierdoor is DEGIRO een goed optie voor de belegger die een passief inkomen wil creëren doormiddel van dividend. 

Naast de normale REITS zijn er ook REIT ETF’s, deze zijn helaas nauwelijks te vinden op DEGIRO-platform. REIT etf zoals VNQ van Vanguard zijn niet verkrijgbaar bij DEGIRO, vroeger waren deze en meerdere wel verkrijgbaar maar door Europese wet- en regelgeving zijn deze niet meer te koop. Buiten het feit dat er geen Amerikaanse REIT etf’s beschikbaar zijn is het wel goed mogelijk om in individueel REITS te investeren.

Wil je weten welke Amerikaanse REITS er allemaal zijn dan kan je hier op de website van reit zoeken. Niet alle Amerikaanse REITS zijn verkrijgbaar op DEGIRO maar het aanbod is meer dan voldoende. Wil je meer weten over hoe je geld kan verdienen met vastgoed dan kan je op Skillshare een kort cursus volgen over hoe je kan investeren in vastgoed. Voor nu zijn ze in het Engels maar er zal in de toekomst ook de keuze zijn uit andere talen. Probeer nu Skillshare hier gratis uit.

Cryptocurrency kopen bij DEGIRO

diverse logo's van crypto'sOndanks het één van de beste brokers van Nederland is kan je bij DEGIRO geen cryptocurrency kopen. De reden hiervoor is omdat de meeste cryptocurrency nog niet goed is gereguleerd zijn.

Wel heb je bij DEGIRO de mogelijkheid om in ETF’s te handelen die crypto gerelateerd bedrijven volgen. Dit zijn bedrijven die zich bewust bezig houden in de cryptocurrency wereld.

Een eigen DEGIRO crypto wallet zal een uitstekend begin zijn. Wellicht zijn ze hiermee stiekem al bezig, zo niet dan zie ik het wel graag gebeuren. Wil je crypto kopen? lees dan eerst de Crypto.com review

Is DEGIRO veilig?

DEGIRO is een groot speler op de Europese markt en wordt gecontroleerd door AFM hier in Nederland. Volgen zij niet de regels die hier in Nederland zijn vastgelegd krijgen ze een boete. DEGIRO is niet vrijgesteld van de afgesproken regels en hoort zich zoals de rest aan de regels te houden.

Hoewel ze een aantal keren op de vingers zijn getikt en ook een boete hebben gekregen zijn ze nog altijd een betrouwbare broker. In het verleden gemaakte misverstanden of ongebruikelijke bedrijfsvoering hebben ze verbeterd. Beleggen bij DEGIRO is veilig en nieuwe gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over de vraag zijn ze betrouwbaar.

 

Degiro review conclusie

Een sterk platform uit Nederlandse bodem, een competitief broker met uitstekende tarieven. 

DEGIRO is de broker voor de meeste Nederlanders. Perfect is het niet maar de komende tijd zal vertellen als ze in Europa een marktleider kunnen worden. Flatex heeft DEGIRO overgenomen voor een bedrag van maar liefst €250 miljoen in contanten en aandelen. Dit moet ervoor zorgen dat de van Nederlandse oorsprong broker een belangrijke speler wordt in Europa.

De overname is wel een big deal omdat Flatex wel beschikt over een bank vergunning en DEGIRO niet! Je geld is weliswaar wel veilig maar zit wel in een geldFonds omdat DEGIRO zelf geen geld van klanten mag aanhouden. Met de overname is dit wel mogelijk en krijgen klanten een eigen IBAN.

DEGIRO review conclusie is dan ook dat het een betrouwbare broker is die wellicht samen met Flatex de komende jaren tot de grootste van Europa kan groeien. 

 

man achter een lapto die een duimpje geeft

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over DEGIRO platform dan kan je ze bellen, mailen of de site checken voor de meest gestelde vragen. Vriendelijk en behulpzaam zijn ze zeker en voor wie geen Engels kan moet zich geen zorgen maken omdat ze gewoon Nederlands spreken!

Live chat hebben ze helaas nog niet. Dit zou een uitstekend toevoeging zijn aan DEGIRO klantenservice. Wees wel niet ongerust omdat de meest vragen zijn goed omschreven op hun site https://www.degiro.nl/helpcenter/xresults.html

DEGIRO is de broker voor de meeste Nederlanders. Met hun scherpe tarieven en ruim aanbod aan transactie vrije ETF’s zijn ze de broker voor de lang termijn belegger. De Nederlands sprekende klantenservice is ook een reden waarom DEGIRO als broker voor de meeste mensen een goed keuze is.

Het kan voorkomen dat je op een wachtlijst wordt gezet voor het aanmaken van een account. Maak je maar geen zorgen omdat dit niet altijd gebeurt en alleen in drukkere periodes voorkomt. 

Wanneer beurzen explosief dalen of stijgen begint er tegelijkertijd een run op brokers. Beginnende beleggers willen allemaal op dat moment instappen en creëren hierdoor een vertraging in het aanmeldingsproces van brokers. Dit gebeurt dus niet alleen maar bij DEGIRO maar bij veel brokers.

Zijn de beurzen afgekoeld dan zie je gelijk een vermindering aan nieuwe aanmeldingen. Je kan dan ook gelijk zonder een wachtlijst een account aanmaken bij DEGIRO

 

Ja DEGIRO beschikt over een app met al de basis functies die nodig zijn voor de beginnende en meer gevorderde belegger. Informatie over aandelen zijn minimaal en het app is niet bedoeld om te gebruiken voor daytraden.

Beleggers die een dividend portfolio willen bouwen zitten bij DEGIRO op de juiste plek. Dividend betaalende aandelen zijn er genoeg van bij DEGIRO.

Belasting over de te ontvangen dividend wordt gelijk ingehouden en beleggers hoeven verder hiervoor niet te doen. Onderaan jouw portfolio bij corporate actions zie je welke aandelen voor die periode gaan uitbetalen. Je ziet ook gelijk wat het bedrag is en hoeveel belasting erover wordt gehouden. 

De handelaars die in CFD’s willen traden zullen bedrogen uit komen als ze voor die reden bij DEGIRO willen traden. DEGIRO biedt helaas geen CFD’s aan zoals de meeste Nederlandse brokers ook niet doen.

In CFD handelen is niet mogelijk maar DEGIRO biedt wel genoeg alternatieven voor de traders die bereid zijn meer risico’s te nemen. Sprinters en turbo’s kan je namelijk wel aanschaffen bij DEGIRO.  Voor degene die met een hefboom wil handelen is dit een prima alternatief. 

Margin traden ofwel beleggen met geleend geld is ook een mogelijkheid bij DEGIRO. Voor dit heb je wel een Active of trade account nodig. Wil je één van de twee account activeren zal je eerst de nodige toetsen moeten afronden voordat je kan handelen met geleend geld. Bij een trader account is dat maar liefst 100% van je portefeuille waarde.

Het is nu niet mogelijk om cryptocurrency te kopen bij de DEGIRO. Tijd en goed regulering zal uiteindelijk bepalen of er crypto kan worden verkocht op DEGIRO platform. Wellicht met een toekomstige goedgekeurd Bitcoin of andere Cryptocurrency ETF kan je crypto kopen bij DEGIRO. 

Voorlopig moet je het doen met ETF’s die bedrijven volgen die in de crypto wereld actief zijn.

 

Full 1
Vergelijk de beste brokers!
waar wacht je nog op?
Full 1
Full 2
Full 2
Full 3
cursussen
tv kijken of iets met je toekomst doen?
Full 3
previous arrow
next arrow

Disclaimer:

Ik ben geen belegging guru of adviseur deel alleen mijn kennis en ervaring. Je bent ten allertijden zelf verantwoordelijk voor je financiële beslissingen. Doe altijd je eigen onderzoek en stap nooit blind in een positie. Wees bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggen en daytraden. Gebruik je CFD’s dan moet je rekening houden met het feit dat 70% geld verliest. Wees geen amateur maar verkrijg altijd eerst kennis en kunde en bedenk een strategie voordat je gaat traden. Oefen eerst voordat je gaat handelen met echt geld. Jij en jij alleen bent verantwoordelijk voor de beslissingen die worden gemaakt over, van, voor investeren.

Volg ons ook op social media.

Investeer in je toekomst ! begin met beleggen en creëer een passief inkomen.